Home » National » Zeci de localnici au protestat la Pungești în sediul primăriei. A fost necesară prezența Poliției

Zeci de localnici au protestat la Pungești în sediul primăriei. A fost necesară prezența Poliției

Zeci de localnici din comuna vasluiană Pungești au protestat, vineri după-amiază, în sediul primăriei din localitate, pe timpul și la finalul ședinței ordinare de Consiliu Local, fiind vizat primarul Mircea Vlasă, în zonă făcându-ți apariția polițiștii, pentru prevenirea unor incidente.

Sediul Primăriei Pungești, județul Vaslui, comună unde compania Chevron a ridicat prima sondă de explorare a gazelor de șist din România, a fost scena unor noi proteste ale localnicilor, care au umplut holul instituției, pe timpul și la finalul ședinței ordinare de Consiliu Local, transmite corespondentul MEDIAFAX. Vizat de huiduielile și scandările celor aproximativ 30 de oameni a fost primarul Mircea Vlasă, localnicii acuzându-l că ar fi obținut în mod ilegal terenul pe care l-a concesionat companiei americane pentru desfășurarea activităților de forare în zonă. „Oamenii au intrat în sediul primăriei și, după terminarea ședinței de Consiliu Local, au huiduit și scandat împotriva primarului, care se afla în sala de ședințe. La un moment dat, a venit Poliția pentru a calma spiritele, fără ca primarul să iasă în mulțimea adunată în sediul instituției”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX secretarul Primăriei Pungești, Constantin Chiriac. Reprezentanții Poliției Județene Vaslui susțin că nu s-au înregistrat acte de violență, astfel încât nu au fost aplicate sancțiuni. „Poliția de la postul comunal a fost prezentă acolo, în scop preventiv, fără a interveni. Nu au fost înregistrate acte de violență, și nici nu s-au aplicat sancțiuni”, susține purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Vaslui, Mihaela Ștraub.

Primarul comunei vasluiene Pungești, Mircea Vlasă, este cercetat penal de polițiști pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri sub semnătură privată pentru modul cum și-a atribuit titlu de proprietate pe terenul pe care, ulterior, l-a concesionat către Chevron pentru explorarea gazelor de șist. Edilul din Pungești a afirmat că terenul pe care l-a concesionat către Chevron l-ar fi obținut în mod legal, fiind dobândit în anul 2005, ca moștenire de la bunicul său.

Sursa: mediafax.ro

Zeci de localnici din comuna vasluiană Pungești au protestat, vineri după-amiază, în sediul primăriei din localitate, pe timpul și la finalul ședinței ordinare de Consiliu Local, fiind vizat primarul Mircea Vlasă, în zonă făcându-ți apariția polițiștii, pentru prevenirea unor incidente. Sediul Primăriei Pungești, județul Vaslui, comună unde compania Chevron a ridicat prima sondă de explorare a gazelor de șist din România, a fost scena unor noi proteste ale localnicilor, care au umplut holul instituției, pe timpul și la finalul ședinței ordinare de Consiliu Local, transmite corespondentul MEDIAFAX. Vizat de huiduielile și scandările celor aproximativ 30 de oameni a fost primarul…

Review Overview

User Rating: 4.15 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: