Home » Politic » Ce ne facem cu învățământul? „PSD are deja o tradiție în a bulversa”
Ciprian Iftimoaei

Ce ne facem cu învățământul? „PSD are deja o tradiție în a bulversa”

„Deși nu au trecut nici două luni de când Ponta l-a făcut pesedist cu acte, se vede că Pricopie a deprins repede proastele năravuri și se străduiește să arate că își merită carnetul de partid”, a declarat Ciprian Iftimoaei, prim-vicepreședintele Organizației Județene a PDL Vaslui.

„Proaspătul pesedist Pricopie amână evaluările naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a din rațiuni electorale”, se spune într-un comunicat al Organizației Județene a PDL Vaslui, în care se mai arată că PDL condamnă decizia ministrului educației, Remus Pricopie, de a schimba fără niciun temei calendarul inițial al evaluărilor naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a, întărind în acest fel tradiția pesedistă de bulversare a sistemului de învățământ.

„De teama unei nereușite organizatorice care ar putea genera critici în plină campanie, ministrul educației s-a gândit să acționeze politic pe seama câtorva sute de mii de elevi. Deși nu au trecut nici două luni de când Ponta l-a făcut pesedist cu acte, se vede că Pricopie a deprins repede proastele năravuri și se străduiește să arate că își merită carnetul de partid”, a declarat Ciprian Iftimoaei, prim-vicepreședinte al Organizației Județene a PDL Vaslui.

Iftimoaei crede că ministrului nu-i pasă de sistemul educației, de vreme ce a decis să propună metodologia de evaluare abia în 24 aprilie, în condițiile în care termenul inițial al evaluărilor era 6 mai. Liderul PDL amintește că acest tip de evaluare era cunoscut încă din 2011. În aceste condiții, măsura amânării denotă incapacitatea de a gestiona predictibil unul dintre elementele cheie ale succesului educațional: evaluarea.

„Profesorii vor fi foarte aglomerați în luna iunie, când vor începe testările naționale pentru clasa VIII-a, exact cum s-a întâmplat la începutul anului în cazul simulărilor pentru examenele naționale. Fetița mea cea mai mare este în clasa a II-a și, acum, îmi pare rău că în vacanța de Paște am făcut presiuni asupra ei să se pregătească pentru această evaluare națională, când putea să petreacă mai mult timp cu colegii ei de joacă din fața blocului. Și învățătoarea ei, dezamăgită de amânarea evaluării, mi-a semnalat faptul că s-au făcut o mulțime de pregătiri pentru desfășurarea în cele mai bune condițiuni a acestor evaluări naționale și, din motive de campanie electorală, au fost amânate spre sfârșitul anului, când copiii oricum sunt aglomerați cu activitățile curente de la clasă, cu participarea la concursuri și altele. Pe lângă aceste concursuri și notele de la clasă, evaluările naționale sunt extrem de importante pentru viitorul școlii românești și trebuie aplicate predictibil și cu profesionalism. Numai că PSD are deja o tradiție în a bulversa sistemul de învățământ, iar actualul ministru ține morțiș să o conserve. Cer pesediștilor să nu încerce să-i transforme pe profesori în agenți electorali de campanie și să înceteze să își mai bată joc de elevi, părinți și dascăli prin decizii imprevizibile”, a încheiat Ciprian Iftimoaei.

„Deși nu au trecut nici două luni de când Ponta l-a făcut pesedist cu acte, se vede că Pricopie a deprins repede proastele năravuri și se străduiește să arate că își merită carnetul de partid”, a declarat Ciprian Iftimoaei, prim-vicepreședintele Organizației Județene a PDL Vaslui. „Proaspătul pesedist Pricopie amână evaluările naționale de la finalul claselor a II-a, a IV-a și a VI-a din rațiuni electorale”, se spune într-un comunicat al Organizației Județene a PDL Vaslui, în care se mai arată că PDL condamnă decizia ministrului educației, Remus Pricopie, de a schimba fără niciun temei calendarul inițial al evaluărilor naționale de…

Review Overview

User Rating: 4.6 ( 2 votes)

About Mihai Vasile