Home » Sport » Turneu internațional amical: Rugbiștii români, mai buni decât polonezii și moldovenii

Turneu internațional amical: Rugbiștii români, mai buni decât polonezii și moldovenii

Primul turneu internațional amical de rugby găzduit de Bârlad a fost un adevărat succes. Deși, în prima zi, ploaia le-a dat puțin de furcă, atât juniorii U19, cât și seniorii loturilor naționale de rugby în 7 ale României, Poloniei și Republicii Moldova au făcut spectacol pe teren. În final, la sfârșitul celor 20 de meciuri, cei care și-au dovedit supremația au fost „stejăreii” și „stejarii”.

Sub sloganul „Echipa națională de rugby, la tine în oraș”, în week-end, stadionul municipal din Bârlad a găzduit prima competiție internațională de rugby în 7, la care au participat echipele naționale de seniori și juniori U19 ale României, Republicii Moldova și Poloniei. Din punctul de vedere al organizatorilor, respectiv Federația Română de Rugby și autoritățile locale, turneul amical a fost un real succes, atrăgând la stadion sute de iubitori ai sportului cu balonul oval.

Cele 20 de meciuri s-au disputat vineri (începând cu ora 13) și sâmbătă (începând cu ora 10), cu reprize de șapte minute, cu pauză de două minute între ele. Chiar dacă, în prima zi, ploaia le-a cam dat de furcă, sportivii au continuat să joace la fel de energic, oferind publicului un adevărat spectacol, mai ales că pe teren evoluau și câțiva dintre rugbiștii care și-au început cariera la Clubul Sportiv Școlar Bârlad sau la Rugby Club Bârlad, avansând apoi la alte echipe din țară. De altfel, căpitanii ambelor loturi naționale ale României provin din Bârlad: Vlăduț Zaharia (echipa U19) și Alexandru Bucur (echipa de seniori).

După primele meciuri, Bogdan Muntean, antrenorul celor două loturi naționale de rugby în 7 ale României, s-a declarat mulțumit de evoluțiile „stejăreilor” și „stejarilor”: „Ambele loturi ale României și-au atins obiectivul, câștigând meciul. Noi nu ne gândim să câștigăm turneul, ci următorul meci. Dacă vom respecta această mentalitate, cu siguranță că vom câștiga și turneul. Exceptând echipa de juniori, ai cărei sportivi au sub 19 ani, și în echipa de seniori avem numai jucători tineri, cu vârsta mai mică de 23 de ani, pe care-i pregătim în vederea participării la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016 și, de ce nu, la cele din 2020”.

În ambele echipe au fost selecționați mulți bârlădeni. La U19, din lotul lărgit format din 21 de sportivi, opt sunt din Bârlad și provin de la Centrul Național Olimpic de Pregătire a Juniorilor pentru Rugby în 7. La echipa de seniori, din lotul de 14 sportivi, trei sunt bârlădeni. Deși turneul a fost amical și nu s-a dorit ierarhizarea celor trei țări participante, scorurile finale ale meciurilor au dat câștigătoare echipele României, atât la juniori, cât și la seniori.

Rezultatele oficiale

Ziua 1
România U19 – Polonia U19 33-0
România – Polonia 14-0
România U19 – Polonia U19 12-5
România U19 – Moldova U19 26-0
România – Moldova 32-0
Moldova U19 – Polonia U19 7-21
Polonia – Moldova 24-7
România U19 – Polonia U19 12-7
România – Polonia 14-12

Ziua 2
România – Moldova 29-5
România U19 – Moldova U19 24-0
România U19 – Polonia U19 5-7
Moldova – Polonia 5-27
Polonia U19 – Moldova U19 29-0
România – Polonia 21-14
România U19 – Polonia U19 26-0
România U19 – Moldova U19 47-0
România – Polonia 21-7.

Primul turneu internațional amical de rugby găzduit de Bârlad a fost un adevărat succes. Deși, în prima zi, ploaia le-a dat puțin de furcă, atât juniorii U19, cât și seniorii loturilor naționale de rugby în 7 ale României, Poloniei și Republicii Moldova au făcut spectacol pe teren. În final, la sfârșitul celor 20 de meciuri, cei care și-au dovedit supremația au fost „stejăreii” și „stejarii”. Sub sloganul „Echipa națională de rugby, la tine în oraș”, în week-end, stadionul municipal din Bârlad a găzduit prima competiție internațională de rugby în 7, la care au participat echipele naționale de seniori și juniori…

Review Overview

User Rating: 4.9 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: