Home » National » Ponta: Greu de scăzut în acest an TVA la alte produse, dacă reducem CAS. Poate doar din 2015

Ponta: Greu de scăzut în acest an TVA la alte produse, dacă reducem CAS. Poate doar din 2015

Reducerea TVA la alte produse decât pâinea este foarte greu de realizat în acest an dacă vor fi diminuate contribuțiile de asigurări sociale, varianta fiind ca încasările din TVA la pâine să fie evaluate după un an, iar TVA să fie redusă la alte produse din 2015, afirmă premierul Victor Ponta.

„Probabil că anul acesta va fi foarte greu dacă facem reducerea de contribuții de asigurări sociale, să mai reducem anul acesta TVA, dar eu cred că o să facem un an de aplicare a TVA redus la pâine, o să facem exact evaluarea și, pe baza acestei evalurări, sunt foarte hotărât ca, dacă nu putem mai repede, de la 1 ianuarie eu aș vrea la legume-fructe – carnea e un pic mai complicat, pentru că e o valoare mai mare a TVA-ului încasat – să aplicăm această reducere”, a spus Ponta la România TV. În luna martie, Ponta afirma că ar opta pentru reducerea TVA la 9% pentru fructe și legume, domeniu caracterizat de o evaziune uriașă și concurență neloială cu producătorii din Uniunea Europeană sau din afara UE, adăugând că, poate, această reducere va fi aplicată și pentru carne. El a precizat atunci că sunt așteptate cifrele pe primul semestru privind încasările din TVA la pâine.

La finele lunii decembrie, Ponta declara că o eventuală reducere a taxei pe valoarea adăugată la alte produse decât pâinea va fi analizată după 1 iulie. Cu două luni înaintea acesei declarații, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, afirma că TVA va scădea la 9%, cel mai probabil, și în sectorul cărnii în anul 2014, iar ulterior vor fi posibile reduceri de TVA la legume, fructe și lapte. El a precizat că măsura reducerii TVA de la 24% la 9% va fi luată după evaluarea efectului reducerii TVA la pâine.

La sfârșitul lunii iulie, Guvernul a decis reducerea TVA la pâine de la 24% la 9%, de la 1 septembrie, impactul negativ al măsurii urmând să fie compensat prin creșterea, tot din septembrie, a accizelor la alcool și introducerea de accize la bunuri de lux.

Sursa: mediafax.ro

Reducerea TVA la alte produse decât pâinea este foarte greu de realizat în acest an dacă vor fi diminuate contribuțiile de asigurări sociale, varianta fiind ca încasările din TVA la pâine să fie evaluate după un an, iar TVA să fie redusă la alte produse din 2015, afirmă premierul Victor Ponta. "Probabil că anul acesta va fi foarte greu dacă facem reducerea de contribuții de asigurări sociale, să mai reducem anul acesta TVA, dar eu cred că o să facem un an de aplicare a TVA redus la pâine, o să facem exact evaluarea și, pe baza acestei evalurări, sunt…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: