Home » Invatamant » Chiulul i-a lăsat fără burse

Chiulul i-a lăsat fără burse

În acest an școlar, peste 400 de elevi vasluieni au pierdut bursa “Bani de liceu”, în cuantum lunar de 180 de lei.

Peste 400 de elevi vasluieni și-au pierdut bursele din cauza absențelor. Este vorba despre cei care primeau de la stat 180 de lei lunar prin programul “Bani de liceu”. Aceștia au încălcat cel puțin una dintre condițiile esențiale impuse: fie au adunat peste 20 de absențe nemotivate, fie au nota scăzută la purtare.

În total, în evidențele Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui se regăsesc 5.213 elevi care au fost selectați pentru a primi bursa «Bani de liceu». Ajutorul bănesc vine însă cu două condiții esențiale: să provină din familii în care venitul brut lunar pe membru să fie de maximum 150 de lei și, odată ce primesc bursa, să stea cu burta pe carte.

Nevoia de a lucra pentru a se întreține și mediul dificil în care trăiesc sunt principalele motive invocate de elevii ajunși în situația de a nu mai primi bursa.

“Păcat că dau cu piciorul acestui ajutor bănesc! Numai în luna martie, peste 80 de elevi au pierdut bursa de 180 de lei lunar din cauza numărului mare de absențe”, a declarat Doru Balan, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui.

În acest an școlar, peste 400 de elevi vasluieni au pierdut bursa “Bani de liceu”, în cuantum lunar de 180 de lei. Peste 400 de elevi vasluieni și-au pierdut bursele din cauza absențelor. Este vorba despre cei care primeau de la stat 180 de lei lunar prin programul “Bani de liceu”. Aceștia au încălcat cel puțin una dintre condițiile esențiale impuse: fie au adunat peste 20 de absențe nemotivate, fie au nota scăzută la purtare. În total, în evidențele Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vaslui se regăsesc 5.213 elevi care au fost selectați pentru a primi bursa «Bani de liceu». Ajutorul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: