Home » Social » Pensionarii vasluieni, tot mai nemulțumiți
Ioan Stamate

Pensionarii vasluieni, tot mai nemulțumiți

Pensionarii vasluieni au fost lăsați în voia sorții. Ei se plâng că nu li s-a rezolvat problema foilor de drum gratuite și că operatorii le refuză transportul. De partea cealaltă, firmele de transport susțin că s-a ajuns la această situație din cauză că nu primesc decontările la timp. Dar asta nu este singura problemă a bătrânilor.

“În mediul rural, pensionarii nu sunt informați de nimeni care le sunt drepturile și posibilitățile de a-și modifica pensia. Sunt persoane care au lucrat în grupe de muncă grele, dar nu se mai duc documente pentru modificarea cuantumului pensiei. Se plâng de faptul că între campaniile electorale nu mai trece nimeni prin sate, nu-i mai adună nimeni să-i informeze despre noile legi sau modificarea celor vechi. Am găsit pensionari care au pensii de 300-400 de lei, dar medicii de familie le dau rețete compensate cu 50%. Mai este problema bătrânilor vulnerabili, pe care nu îi vizitează nimeni, iar asistenții sociali nu trec prin sate”, ne-a declarat Ioan Stamate, președintele Alianței Județene “Solidaritatea Pensionarilor” Vaslui.

El a adăugat că despre toate aceste probleme a fost informat ministrul muncii: “Pe 31 martie am avut o întâlnire cu doamna ministru Rovana Plumb, ocazie cu care toți colegii mei au ridicat problemele cu care se confruntă în județe. Doamna ministru a dat răspuns la problemele noastre și dă speranțe încurajatoare. A precizat că nu va face alte promisiuni în afara celor care se pot respecta: ajutoare de încălzire, burse pentru rezidenți și grupele de muncă”.

Pensionarii reprezintă cam un sfert din populația județului Vaslui.

Pensionarii vasluieni au fost lăsați în voia sorții. Ei se plâng că nu li s-a rezolvat problema foilor de drum gratuite și că operatorii le refuză transportul. De partea cealaltă, firmele de transport susțin că s-a ajuns la această situație din cauză că nu primesc decontările la timp. Dar asta nu este singura problemă a bătrânilor. “În mediul rural, pensionarii nu sunt informați de nimeni care le sunt drepturile și posibilitățile de a-și modifica pensia. Sunt persoane care au lucrat în grupe de muncă grele, dar nu se mai duc documente pentru modificarea cuantumului pensiei. Se plâng de faptul că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: