Home » Invatamant » Performanță vasluiană: LMK, în topul olimpiadelor naționale

Performanță vasluiană: LMK, în topul olimpiadelor naționale

Cei 44 de elevi ai Liceului “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, calificați la olimpiadele naționale au obținut 16 distincții, între care două premii I, trei premii II și două premii III. Performerul absolut este Vlad Sîmbotin, care s-a calificat la faza națională la trei discipline, iar la biologie a fost cooptat în lotul României pentru olimpiada internațională.

Elevii Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui au demonstrat încă o dată că fac cu adevărat performanță. După faza națională a olimpiadelor școlare pe discipline, ei au adus acasă nenumărate premii, medalii și diplome. În total, 16 premii au adus județului Vaslui liceenii de la LMK.

Performerul absolut este Vlad Sîmbotin, elev în clasa a noua. El s-a calificat la trei olimpiade naționale, cunoscând gloria la biologie, unde a fost al doilea la nivel național. Grație acestui rezultat, a fost cooptat în lotul României.

În acest an, LMK are două premii I, dintre care unul prin Răzvan Ciulei, la limba engleză, clasele bilingve. El a primit și o diplomă de excelență din partea Senatului României, ca semn al prețuirii rezultatului obținut. Aceeași diplomă a fost transmisă și liceului.

Premiul I l-a obținut și Elena Sabina Marica, la olimpiada de religie-alianța evanghelistă.

La spaniolă, Monica Dragomirescu a obținut premiul II pe țară, iar Andrei Popa a cucerit medalia de aur și premiul II la olimpiada de informatică.

Cele două premii III aparțin elevelor Laura Elena Dudău (biologie) și Andreea Postu (religie-alianța evanghelică).

Mențiuni au obținut Ioana Andreea Aelenei (latină), care s-a calificat și la faza națională de la istorie și TIC, și Damaris Florea (religie-alianța evanghelică).

Elevii de la LMK au primit și două mențiuni speciale, o mențiune de onoare, un premiu special și trei mențiuni din partea Inspectoratului Școlar Județean.

Cei 44 de elevi ai Liceului “Mihail Kogălniceanu” Vaslui, calificați la olimpiadele naționale au obținut 16 distincții, între care două premii I, trei premii II și două premii III. Performerul absolut este Vlad Sîmbotin, care s-a calificat la faza națională la trei discipline, iar la biologie a fost cooptat în lotul României pentru olimpiada internațională. Elevii Liceului “Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui au demonstrat încă o dată că fac cu adevărat performanță. După faza națională a olimpiadelor școlare pe discipline, ei au adus acasă nenumărate premii, medalii și diplome. În total, 16 premii au adus județului Vaslui liceenii de la LMK.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: