Home » National » CRIZA DIN UCRAINA: Autoritățile au reintrodus încorporarea obligatorie în serviciul militar

CRIZA DIN UCRAINA: Autoritățile au reintrodus încorporarea obligatorie în serviciul militar

Ucraina a reintrodus, joi, încorporarea obligatorie în serviciul militar, suprimată în urmă cu un an, pe fondul deteriorării situației în estul țării, devastat de mai multe săptămâni de o insurecție armată prorusă.

Președintele interimar Oleksandr Turcinov a semnat un decret în acest sens, care va intra în vigoare imediat, „având în vedere degradarea situației în estul și în sudul țării (…), pe fondul creșterii puterii unităților armate proruse, a preluării controlului asupra unor clădiri ale administrației publice, ale unităților militare, comunicațiilor în regiunile Donețk și Lugansk”, potrivit unui comunicat al președinției. „Aceasta aduce atingere integrității teritoriale a țării”, adaugă președinția.

Încorporarea va viza bărbați cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani.

Sursa: mediafax.ro

Ucraina a reintrodus, joi, încorporarea obligatorie în serviciul militar, suprimată în urmă cu un an, pe fondul deteriorării situației în estul țării, devastat de mai multe săptămâni de o insurecție armată prorusă. Președintele interimar Oleksandr Turcinov a semnat un decret în acest sens, care va intra în vigoare imediat, "având în vedere degradarea situației în estul și în sudul țării (...), pe fondul creșterii puterii unităților armate proruse, a preluării controlului asupra unor clădiri ale administrației publice, ale unităților militare, comunicațiilor în regiunile Donețk și Lugansk", potrivit unui comunicat al președinției. "Aceasta aduce atingere integrității teritoriale a țării", adaugă președinția.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: