Home » Justitie » Bătuți până au intrat în comă

Bătuți până au intrat în comă

Marți, medicii bârlădeni s-au confruntat cu două cazuri de agresiune în care victimele, o femeie din Puiești și un bărbat din Bârlad, au intrat în comă. Pacienții au fost transportați la Iași.

Marți după-amiază, elicopterul medical a fost solicitat pe heliportul din Bârlad pentru a prelua o pacientă agresată, aflată în stare foarte gravă. Este vorba despre o femeie de 46 de ani, din Cristești, comuna Puiești, care, în primă fază, a ajuns la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad în zorii zilei de marți.

„Seara, pe la ora 20, femeia a mers la una dintre vecine spunându-i că soțul ei este băut și face scandal, așa că nu vrea să doarmă acasă. Peste noapte, pe la ora 4, proprietara locuinței a sunat la 112 și a solicitat o ambulanță spunând că femeii de 46 de ani îi este rău și tremură. A fost dusă la spital, diagnosticul inițial fiind «traumatism cranio-cerebral». Polițiștii efectuează cercetări pentru a stabili în ce împrejurări s-a ales cu leziunile și dacă a fost victima unei infracțiuni cu violență”, a declarat subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Aparatul de zbor a aterizat pe heliport la ora 14, preluând pacienta cu fractură de craniu și multiple fracturi costale.

„Pacienta este inconștientă, intubată și prezintă marcă traumatică, motiv pentru care s-a solicitat elicopterul medical. Urmează să fie transportată la o clinică de specialitate din Iași, pentru investigații medicale suplimentare”, ne-a spus Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului bârlădean.

În noaptea de 28/29 aprilie, la dispeceratul 112 s-a anunțat că, puțin după ora 2, un grup de persoane aflate în apropierea supermarketului Lidl din Bârlad s-au luat la bătaie. Când au ajuns acolo, polițiștii au găsit un bărbat în vârstă de 34 de ani, care avea leziuni grave în zona capului. Acesta a fost transportat la spital, unde medicii de gardă i-au pus diagnosticul „comă de gradul I”. După ce l-au supus mai multor investigații, l-au transferat la Iași.

„Se efectuează cercetări de către polițiștii de la Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Urmează să se stabilească dacă sunt întrunite elementele constitutive ale tentativei la infracțiunea de omor”, a completat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Marți, medicii bârlădeni s-au confruntat cu două cazuri de agresiune în care victimele, o femeie din Puiești și un bărbat din Bârlad, au intrat în comă. Pacienții au fost transportați la Iași. Marți după-amiază, elicopterul medical a fost solicitat pe heliportul din Bârlad pentru a prelua o pacientă agresată, aflată în stare foarte gravă. Este vorba despre o femeie de 46 de ani, din Cristești, comuna Puiești, care, în primă fază, a ajuns la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad în zorii zilei de marți. „Seara, pe la ora 20, femeia a mers la una dintre vecine spunându-i că soțul…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Bârlădean de 15 ani, reținut pentru tâlhărie calificată

         Polițiștii au reținut un tânăr  în vârstă de ...

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă din casă trebuie să prezinte autorităților fie o declarație pe propria răspundere, fie o adeverință de la angajator

Începând de astăzi, românii care au nevoie să iasă ...

Șeful MAI, Marcel Vela. a anunțat un set de nou de măsuri de prevenire a răspândirii epidemiei de coronavirus

– Se suspendă temporar activitatea în cabinetele de medicină ...