Home » Invatamant » Liceenii de la „Cuza”, distinși la olimpiade și concursuri

Liceenii de la „Cuza”, distinși la olimpiade și concursuri

Și în acest an, liceenii Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad au arătat că pot obține rezultate excelente la olimpiadele și concursurile școlare la care au participat. Astfel, Marina Romașcu (clasa a XI-a) și Andreea Săvescu (clasa a XII-a) au obținut premiul I la faza națională a olimpiadei de Industrie Textilă și Pielărie, desfășurată la Brașov. Ele au reușit să se impună și datorită profesorilor îndrumători, Gabriela Bujoreanu, Teodora Ibănescu, Cristina Negru, Costeluș Aghion și Iuliana Rășcanu. Este al cincilea an consecutiv când elevii liceului se întorc acasă cu premiul I sau premiul II de la etapa națională a acestei olimpiade.

„În perioada 7-11 aprilie, în cadrul Universității Tehnice «Gheorghe Asachi» Iași, Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial, s-a desfășurat Concursul de Matematică Aplicată «Adolf Haimovici». Dintre cei patru elevi ai noștri care s-au calificat la faza națională, doi au obținut mențiuni. Este vorba despre Cristina Nimerenco (clasa a XI-a A3), îndrumată de profesorul Lucian Rășcanu, și Emilia Hrițuc (clasa a XI-a M2), îndrumată de profesorul Daniel Merlușcă”, ne-a declarat profesoara Mihaela Ghețău.

Nu în ultimul rând, la Concursul Național de Chimie „Magda Petrovanu”, desfășurat la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” Iași, Facultatea de Chimie, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad a participat cu cinci elevi. Crina Tănase (clasa a IX-a A2), îndrumată de profesorul Luminița }ârcă, a obținut o mențiune.

Și în acest an, liceenii Colegiului Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad au arătat că pot obține rezultate excelente la olimpiadele și concursurile școlare la care au participat. Astfel, Marina Romașcu (clasa a XI-a) și Andreea Săvescu (clasa a XII-a) au obținut premiul I la faza națională a olimpiadei de Industrie Textilă și Pielărie, desfășurată la Brașov. Ele au reușit să se impună și datorită profesorilor îndrumători, Gabriela Bujoreanu, Teodora Ibănescu, Cristina Negru, Costeluș Aghion și Iuliana Rășcanu. Este al cincilea an consecutiv când elevii liceului se întorc acasă cu premiul I sau premiul II de la etapa națională a acestei…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

La mulți ani, iubiți dascăli !

Iubiți dascăli,         Învățătorul a fost dintotdeauna figura centrală ...

Calendarul examenului de bacalaureat național – 2020

Inspectoratul Școlar Județean  Vaslui a anunțat calendarul examenului de ...

Centrul Culturii Tradiționale Vaslui colectează calculatoare pentru copiii din mediul rural

În cadrul ”Târgului de Jucării” din acest an, Centrul ...