Home » World » Mii de susținători ai Ucrainei unite au manifestat pe străzile orașului Odesa

Mii de susținători ai Ucrainei unite au manifestat pe străzile orașului Odesa

Câteva mii de susținători ai Ucrainei unite, unii purtând căști și înarmați cu bâte, s-au reunit duminică seara la Odesa, după care au pornit în coloană spre sediul regional al poliției, unde au fost întâmpinați de directorul instituției.

După ce s-au adunat, duminică seara, la „Treptele Potemkin”, un monument care a devenit celebru prin filmul lui Serghei Eisenstein, manifestanții, printre care se aflau și aproximativ 50 de membri ai grupării paramilitare naționaliste Pravîi Sektor, au parcurs cele câteva sute de metri până la biroul generalului Ivan Katerinnciuk. Ei au scandat sloganuri ca „Odesa în Ucraina!”, „Glorie Ucrainei!” și au cântat imnul național. Ivan Katerinciuk, șeful poliției din regiunea Odesa, în civil și însoțit de cei doi adjuncți, le-a spus, la megafon, că „toată lumea este egală în fața legii, de aceea contez pe ajutorul și susținerea voastră”. „Ucraina este unită, iar Odesa face parte din Ucraina”, a continuat el, manifestanții răspunzându-i cu strigăte de „Ura!”. „Nu interzicem nimănui să organizeze manifestații pașnice și să-și exprime punctele de vedere, dar suntem împotriva celor care fac propagandă separatismului și divizării Ucrainei, iar eu cred că suntem de acord asupra acestui lucru”, a adăugat el, după care a scandat la rândul său „Glorie Ucrainei!”.

Manifestanții au pornit ulterior către Casa Sindicatelor, incendiată vineri, când au fost uciși aproximativ 40 de proruși. Ei au arborat, la loc, steagul ucrainean, dat jos și ars sâmbătă de către susținători ai unei apropieri de Rusia.

Sursa: mediafax.ro

Câteva mii de susținători ai Ucrainei unite, unii purtând căști și înarmați cu bâte, s-au reunit duminică seara la Odesa, după care au pornit în coloană spre sediul regional al poliției, unde au fost întâmpinați de directorul instituției. După ce s-au adunat, duminică seara, la "Treptele Potemkin", un monument care a devenit celebru prin filmul lui Serghei Eisenstein, manifestanții, printre care se aflau și aproximativ 50 de membri ai grupării paramilitare naționaliste Pravîi Sektor, au parcurs cele câteva sute de metri până la biroul generalului Ivan Katerinnciuk. Ei au scandat sloganuri ca "Odesa în Ucraina!", "Glorie Ucrainei!" și au cântat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: