Home » Invatamant » Se face carte și la Murgeni: Premii pentru elevii de la „Ghenuță Coman”

Se face carte și la Murgeni: Premii pentru elevii de la „Ghenuță Coman”

Elevii Liceului Tehnologic „Ghenuță Coman” Murgeni au obținut două premii II la olimpiada națională de agricultură.

Performanță notabilă reușită de elevii Liceului Tehnologic „Ghenuță Coman” Murgeni. Este singurul liceu cu profil agricol din județ ai cărui elevi au reușit să obțină premii la olimpiadele naționale.

Astfel, Elena-Irina Carp (clasa a XII-a), îndrumată de profesorii Lili Căpraru și Alexandru Drilea, a primit premiul al II-lea la olimpiada de agricultură – cultura plantelor, desfășurată la Turnu Măgurele, în intervalul 7-11 aprilie. Trebuie spus că, anul trecut, aceeași elevă a obținut o mențiune și premiul special pentru cea mai bună lucrare practică la aceeași olimpiadă.

În aceeași perioadă, a avut loc și faza națională a olimpiadei de agricultură – creșterea animalelor, la care Andreea Tășchină (clasa a XII-a) a luat premiul II. Ea este îndrumată de profesorii Nicolaie Brătuleanu și Elena Drilea, cu sprijinul cărora, în 2013, a obținut premiul I.

„Mai sunt licee agricole la Puiești, Zorleni, Codăești și Huși, însă, în acest an școlar, ne mândrim cu faptul că numai elevii noștri au obținut distincții la faza națională a olimpiadelor. Din păcate, premiile acordate sunt simbolice și încercăm să le suplimentăm noi, cu ajutorul Primăriei Murgeni și al Consiliului Județean, pentru că acești elevi trebuie stimulați, mai ales că suntem un județ preponderent agrar”, ne-a declarat prof. Alexandru Drilea, directorul Liceului Tehnologic „Ghenuță Coman” Murgeni.

Elevii Liceului Tehnologic „Ghenuță Coman” Murgeni au obținut două premii II la olimpiada națională de agricultură. Performanță notabilă reușită de elevii Liceului Tehnologic „Ghenuță Coman” Murgeni. Este singurul liceu cu profil agricol din județ ai cărui elevi au reușit să obțină premii la olimpiadele naționale. Astfel, Elena-Irina Carp (clasa a XII-a), îndrumată de profesorii Lili Căpraru și Alexandru Drilea, a primit premiul al II-lea la olimpiada de agricultură - cultura plantelor, desfășurată la Turnu Măgurele, în intervalul 7-11 aprilie. Trebuie spus că, anul trecut, aceeași elevă a obținut o mențiune și premiul special pentru cea mai bună lucrare practică la…

Review Overview

User Rating: 4.1 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: