Home » Social » Unitate de panificație, închisă temporar
Traian Petcu

Unitate de panificație, închisă temporar

În urma neregulilor găsite de inspectorii DSVSA Vaslui, o fabrică de pâine a fost închisă temporar, iar alte șapte obiective au fost sanționate cu amenzi în valoare de 5.900 de lei.

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui au efectuat, în perioada 22-30 aprilie, o serie de controale „fulger” în piețe agroalimentare, măcelării, carmangerii și unități de alimentație publică, scopul fiind prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare. Au fost verificate 15 magazine, cinci supermarketuri, 24 de unități de alimentație publică, 24 de laboratoare de cofetărie-patiserie și specialități panificație, două depozite alimentare și șase piețe agroalimentare.

„În cadrul verificării celor 76 de obiective, inspectorii DSVSA Vaslui au descoperit mai multe unități care nu respectau normele și cerințele prevăzute de legislație. Printre deficiențele constatate se numără lipsa documentelor care să ateste proveniența produselor, etichetarea necorespunzătoare, lipsa monitorizării temperaturii la agregatele frigorifice, echipament incomplet, lipsa unui program de autocontrol, igienă și întreținere necorespunzătoare a spațiilor de depozitare. În consecință, s-au aplicat șapte amenzi contravenționale, în valoare totală de 5.900 de lei, și 11 avertismente, iar în cazul unei unități de panificație s-a dispus suspendarea activității până la remedierea deficiențelor”, ne-a declarat dr. Traian Petcu, directorul executiv al DSVSA Vaslui.

Acesta recomandă tuturor cetățenilor să procure alimentele numai din unități înregistrate, să evite achizițiile din locuri neautorizate (comerț stradal), să citească atent etichetele produselor și să comunice reprezentanților DSVSA Vaslui orice abatere de la normele legale.

În urma neregulilor găsite de inspectorii DSVSA Vaslui, o fabrică de pâine a fost închisă temporar, iar alte șapte obiective au fost sanționate cu amenzi în valoare de 5.900 de lei. Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui au efectuat, în perioada 22-30 aprilie, o serie de controale „fulger” în piețe agroalimentare, măcelării, carmangerii și unități de alimentație publică, scopul fiind prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare. Au fost verificate 15 magazine, cinci supermarketuri, 24 de unități de alimentație publică, 24 de laboratoare de cofetărie-patiserie și specialități panificație, două depozite alimentare și șase piețe agroalimentare. „În cadrul verificării celor…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Peste 5.000 de dosare, revizuite de Casa de Pensii Vaslui. Pensiile recalculate au intrat în plată

de Dănuț CIOBANU  Un număr de 5.700 de pensionari ...

Primele serii de pensionari și salariați din județul Vaslui au început să plece la tratament balnear

Pensionarii și asigurații la sistemul public de pensii au ...

Val de sesizări la Garda de Mediu Vaslui, din cauza mirosului provocat de creșterea animalelor

Vasluienii au formulat, în ultima perioada, zeci de sesizări ...