Home » Sanatate » Alcoolul este prea ieftin: Bețivii asediază Ambulanța

Alcoolul este prea ieftin: Bețivii asediază Ambulanța

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui se plâng că echipajele medicale sunt agresate de pacienți aflați în stare de ebrietate.

În ultimul timp, tot mai mulți vasluieni uită șirul paharelor. Licorile bahice îi tentează și pe tineri și pe vârstnici, deopotrivă. Unii întrec măsura, intră în comă alcoolică, cad pe stradă sau se iau la bătaie. Ca urmare, numărul apelurilor la 112 a crescut simțitor, iar reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) spun că, adesea, echipajele medicale sunt agresate de cei care uită să se oprească atunci când vine vorba de consumul de alcool.

Potrivit SAJ Vaslui, numărul solicitărilor legate de consumul de alcool a crescut cu aproape 20%.

„Cel mai frecvent ne întâlnim cu cazuri de intoxicații etanolice acute, cu psihoze etanolice, cu victime ale unor accidente auto sau cu persoane agresate pe fondul consumului excesiv de alcool”, a declarat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

În prezent, instituția funcționează cu doar 60% din necesarul de personal, iar angajații fac față cu dificultate solicitărilor.

„Instituția ar trebui să funcționeze, conform normativelor, cu un număr de 215 asistenți, dar în prezent sunt încadrați aproximativ 100, la ambulanțieri sunt normate 218 posturi, iar angajați sunt la jumătate, în timp ce dintre cele 16 posturi destinate medicilor, un sfert sunt neocupate. Funcționăm la cota de avarie, dar situația s-a mai îmbunătățit față de anii trecuți. Avem linii de gardă la Vaslui și Bârlad”, a mai spus Aurora Popa.

SAJ Vaslui are la această dată 46 de autosanitare funcționale, iar pentru buna funcționare a unității ar mai fi necesare cel puțin zece.

Reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean Vaslui se plâng că echipajele medicale sunt agresate de pacienți aflați în stare de ebrietate. În ultimul timp, tot mai mulți vasluieni uită șirul paharelor. Licorile bahice îi tentează și pe tineri și pe vârstnici, deopotrivă. Unii întrec măsura, intră în comă alcoolică, cad pe stradă sau se iau la bătaie. Ca urmare, numărul apelurilor la 112 a crescut simțitor, iar reprezentanții Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) spun că, adesea, echipajele medicale sunt agresate de cei care uită să se oprească atunci când vine vorba de consumul de alcool. Potrivit SAJ Vaslui, numărul solicitărilor legate…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: