Home » Sanatate » DSP, în alertă: Patru focare de varicelă

DSP, în alertă: Patru focare de varicelă

Din februarie și până la finele lunii aprilie, 63 de preșcolari și elevi din Bârlad și Vaslui au fost depistați cu varicelă. În prezent, la nivelul județului sunt în evoluție patru focare, dintre care trei în Bârlad.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în județ au fost luate în evidență patru focare de varicelă (vărsat de vânt), dintre care două s-au înregistrat în luna februarie, cei mai mulți copii bolnavi fiind înscriși în unități de învățământ din Bârlad, respectiv 43 din totalul de 63. De exemplu, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 11 Bârlad, unde învață 147 de copii, au fost înregistrate 19 cazuri, majoritatea la cei de grupa mică (11).

„La Grupul Școlar «Petru Rareș» Bârlad, unitate cu un efectiv de 154 de elevi, s-au înregistrat 10 cazuri de varicelă, dintre care cinci la grupa de vârstă 5-9 ani și cinci la grupa de vârstă 10-14 ani. Primul caz a fost depistat și izolat în luna martie, ulterior fiind raportate cazuri noi. La Școala Gimnazială «Episcop Iacov Antonovici», unitate cu un efectiv de 1.050 de elevi, s-au înregistrat 14 cazuri de varicelă. Dintre acestea, zece au fost depistate la grupa de vârstă 5-9 ani, iar celelalte patru la grupa de vârstă 10-14 ani. Primul caz a fost depistat și izolat în luna februarie, ulterior fiind raportate cazuri noi”, ne-a declarat Mihaela Topliceanu, purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.

Cel de-al patrulea focar de varicelă a fost înregistrat în Vaslui, mai exact la Liceul «Ștefan Procopiu». Aici, din totalul de 2.038 de elevi înscriși, s-au îmbolnăvit 20. Cele mai multe cazuri (18) s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-19 ani, iar celelalte două, la grupa de vârstă 10-14 ani. Primul caz a fost depistat și izolat în luna februarie.

„Varicela este o boală de sezon, extrem de contagioasă, cu transmitere aerogenă. Pentru a preveni extinderea focarelor, se recomandă izolarea bolnavilor, efectuarea triajului epidemiologic zilnic la intrarea în colectivitate, precum și aerisirea corespunzătoare a sălilor de clasă”, a completat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui.

Din februarie și până la finele lunii aprilie, 63 de preșcolari și elevi din Bârlad și Vaslui au fost depistați cu varicelă. În prezent, la nivelul județului sunt în evoluție patru focare, dintre care trei în Bârlad. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, în județ au fost luate în evidență patru focare de varicelă (vărsat de vânt), dintre care două s-au înregistrat în luna februarie, cei mai mulți copii bolnavi fiind înscriși în unități de învățământ din Bârlad, respectiv 43 din totalul de 63. De exemplu, la Grădinița cu Program Prelungit nr. 11 Bârlad, unde învață 147 de…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: