Home » National » PUNGESTI | Chevron a început lucrările de foraj. Sonda va fora până la adâncimea de 4.000 de metri

PUNGESTI | Chevron a început lucrările de foraj. Sonda va fora până la adâncimea de 4.000 de metri

Chevron România a emis marți un comunicat în care a anunțat că s-au început lucrările de foraj în perimetruș concesionat din comuna Pungești. Potrivit comunicatului emis de firma americană, forajul s-a demarat după finalizarea tuturor verificărilor de siguranță și performanță. În comunicat se menționează că sonda va fora continuu până va ajunge la adâncimea de aproximativ 4.000 metri.

“Se vor efectua diverse masuratori si vor fi luate probe de roci pentru a determina daca gazul natural este prezent, precum si modul in care acesta poate fi produs. Prioritatea noastra este sa desfasuram aceste activitati intr-un mod sigur si responsabil fata de mediul inconjurator, in conformitate cu acordurile de mediu pe baza carora operam. Instalatiile Chevron sunt proiectate pentru a proteja apele subterane pe toata durata de viata a sondelor, avand un design robust si fiind continuu testate pentru verificarea integritatii. Puturile de foraj Chevron au mai multe straturi de otel si ciment. Acestea creeaza o bariera ce protejeaza apele subterane prin pastrarea fluidelor si hidrocarburilor in gaura de sonda“, se precizeaza in comunicat.

Reprezentanții companiei petroliere afirmă că o condiție a sistemului Chevron de gestionare a apelor presupune construirea unor puțuri pentru monitorizare în cadrul platformei sale.

Chevron va colecta mostre din aceste puțuri pentru a monitoriza calitatea apei înainte, în timpul și după finalizarea operațiunilor de foraj. Rezultatele acestor teste vor fi puse la dispoziția autorităților din domeniu.

Sursa: nasul.tv

Chevron România a emis marți un comunicat în care a anunțat că s-au început lucrările de foraj în perimetruș concesionat din comuna Pungești. Potrivit comunicatului emis de firma americană, forajul s-a demarat după finalizarea tuturor verificărilor de siguranță și performanță. În comunicat se menționează că sonda va fora continuu până va ajunge la adâncimea de aproximativ 4.000 metri. “Se vor efectua diverse masuratori si vor fi luate probe de roci pentru a determina daca gazul natural este prezent, precum si modul in care acesta poate fi produs. Prioritatea noastra este sa desfasuram aceste activitati intr-un mod sigur si responsabil fata…

Review Overview

User Rating: 1.78 ( 3 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: