Home » Social » Un singur tanc de răcire

Un singur tanc de răcire

Crescătorii de vaci nu sunt interesați de ajutorul de minimis acordat de stat pentru achiziționarea tancurilor de răcire a laptelui. Potrivit Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui, o singură persoană, din Berezeni, înscrisă în cadrul Asociației Crescătorilor de Animale de pe raza comunei, a depus cerere pentru obținerea avizului favorabil în vederea cumpărării unui tanc de răcire a laptelui cu o capacitate de 1.000 de litri.

Campania de primire a cererilor în vederea acordării acestui tip de sprijin financiar s-a încheiat pe 15 aprilie. Puteau cere ajutor de minimis fermierii care dețin între trei și cinci vaci de lapte, cu condiția să fie organizați într-o formă asociativă la nivel de comună și să menționeze atât în actul constitutiv, cât și în statul asociației, scopul achiziționării de tancuri noi de răcire a laptelui.

Cuantumul sprijinului financiar este de 5.000 de euro pentru fiecare formă asociativă și cuprinde costurile aferente achiziționării, instalării, instruirii necesare, precum și asigurării service-ului pe o perioadă de 12 luni.

Crescătorii de vaci nu sunt interesați de ajutorul de minimis acordat de stat pentru achiziționarea tancurilor de răcire a laptelui. Potrivit Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui, o singură persoană, din Berezeni, înscrisă în cadrul Asociației Crescătorilor de Animale de pe raza comunei, a depus cerere pentru obținerea avizului favorabil în vederea cumpărării unui tanc de răcire a laptelui cu o capacitate de 1.000 de litri. Campania de primire a cererilor în vederea acordării acestui tip de sprijin financiar s-a încheiat pe 15 aprilie. Puteau cere ajutor de minimis fermierii care dețin între trei și cinci vaci de lapte, cu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: