Home » Invatamant » Campania Globală pentru Educație

Campania Globală pentru Educație

Elevii Liceului “Nicolae Iorga” Negrești, sub coordonarea profesoarei Cristina Boghiu, au participat la seminarul “Drepturi egale, șanse egale”, care face parte din Campania Globală pentru Educație.

Liceul “Nicolae Iorga” Negrești a fost gazda seminarului “Drepturi egale, șanse egale”, în cadrul Campaniei Globale pentru Educație. Elevii au discutat despre modul în care dizabilitatea afectează educația și participarea școlară, modalitățile de susținere și promovare a educației pentru copiii cu dizabilități și au propus măsuri pentru eliminarea obstacolelor întâlnite în drumul spre o educație de calitate. Ei s-au alăturat astfel milioanelor de elevi din întreaga lume care promovează accesul la educație al tuturor copiilor.

În acest an, sub sloganul «Egalitate de drepturi! Egalitate de șanse», Campania Globală pentru Educație are ca temă de interes accesul la o educație de calitate pentru copiii cu dizabilități. Pe durata Săptămânii Globale de Acțiune (5-11 mai), în mii de școli din aproape 100 de țări ale lumii se vor desfășura activități prin care elevii, profesorii și invitații lor vor încerca să atragă atenția opiniei publice și factorilor de decizie asupra faptului că dreptul la educație aparține fiecărui copil și dizabilitatea nu trebuie să reprezinte o barieră.

În România sunt peste 72.000 de copii cu dizabilități și doar puțin peste o treime dintre ei frecventează învățământul de masă.

Elevii Liceului “Nicolae Iorga” Negrești, sub coordonarea profesoarei Cristina Boghiu, au participat la seminarul “Drepturi egale, șanse egale”, care face parte din Campania Globală pentru Educație. Liceul “Nicolae Iorga” Negrești a fost gazda seminarului “Drepturi egale, șanse egale”, în cadrul Campaniei Globale pentru Educație. Elevii au discutat despre modul în care dizabilitatea afectează educația și participarea școlară, modalitățile de susținere și promovare a educației pentru copiii cu dizabilități și au propus măsuri pentru eliminarea obstacolelor întâlnite în drumul spre o educație de calitate. Ei s-au alăturat astfel milioanelor de elevi din întreaga lume care promovează accesul la educație al tuturor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: