Home » World » Criza din Ucraina: Ministrul de Interne: Peste 30 de separatisti au fost ucisi/ Rusia trimite mai multe submarine si nave in Marea Neagra

Criza din Ucraina: Ministrul de Interne: Peste 30 de separatisti au fost ucisi/ Rusia trimite mai multe submarine si nave in Marea Neagra

Luptele violente s-au extins in estul Ucrainei unde cel putin patru persoane au murit, iar temerile privind un razboi civil sunt tot mai mari, in timp ce Parlamentul se intruneste cu usile inchise marti la Kiev, iar Viena va fi in centrul unei reuniuni pe tema crizei ucrainene.
La randul sau, ministrul de Externe britanic William Hague este asteptat marti seara in capitala ucraineana pentru discutii cu oamenii „cheie” ai tarii, scrie AFP. Seful diplomatiei britanice va merge inainte la Viena pentru a discuta despre criza din Ucraina cu treizeci de ministri, inclusiv rusul Serghei Lavrov si ucraineanul Andrei Descita, cu ocazia unei reuniuni a Comitetului ministerial al Consiliului Europei.

Ora 23.50 Rusia va aloca 1,75 miliarde de euro pentru consolidarea flotei sale de la Marea Neagra
Ora 23.35 Rusia a intensificat zborurile militare in largul coastelor SUA si in zona Asia-Pacific
Ora 20:20 Statele Unite s-au declarat marti „ingrijorate de eforturile depuse de gruparile pro-ruse” pentru a organiza un fals referendum in 11 mai in estul Ucrainei, considerat o repetitie a scenariului folosit in Crimeea, scrie AFP.
„Daca Rusia trece la etapa urmatoare” si intra in estul Ucrainei pentru a-l anexa, „vor urma severe sanctiuni europene si americane”, a avertizat purtatorul de cuvant al diplomatiei americane, Marie Harf, citat de AFP.
Ora 19:45 Economia Rusiei va intra in recesiune in trimestrul doi – oficial din ministerul rus al Finantelor
Ora 17.20: OSCE a cerut la Viena un armistitiu pentru organizarea alegerilor prezidentiale.
Ora 16.30: Ministrul german de Externe, Steinmeier: Suntem doar la cativa pasi de o confruntare militara in Ucraina 
Ora 14.30: Serghei Lavrov: Ar fi nepotrivit sa organizezi alegeri in Ucraina, in timp ce armata este indreptata impotriva civililor.
Ora 11.10: Ministrul de externe britanic, William Hague, a acuzat Moscova, la Viena, ca vrea sa impiedice alegerile din 25 mai din Ucraina.
Ora 10.55: Ministrul rus al Apararii, Serghei Soigu, a anuntat, potrivit Interfax, ca Rusia trimite in Marea Neagra noi submarine, precum si nave de suprafata de noua generatie, anul acesta.
Ora 09.50 Toate zborurile pe aeroportul din Donetsk au fost anulate.
Ora 09.16 Rusia va respecta Tratatul privind reducerea arsenalului strategic cu SUA (START), semnat in 2010, in pofida divergentelor dintre Moscova si Washington privind criza din Ucraina, a spus marti ministrul rus adjunct al afacerilor Externe, Serghei Riabkov, pentru agentia Ria Novosti, scrie Reuters.

Luni, schimburi de foc au avut loc timp de mai multe ore la periferia bastionului rebel pro-rus Slaviansk , a declarat un jurnalist AFP .
Luptele au facut patru morti si treizeci de raniti in randul fortelor de ordine ucrainene, a anuntat marti dimineata Ministerul de Interne. Potrivit oficialilor ministerului, rebelii au folosit populatia drept „scut uman” si au dat foc unor case facand victime.
Administratia regionala din Donetsk a anuntat ca un civil a fost ucis si 15 oameni au fost raniti de focuri de arma la Slaviansk. Un elicopter Mi – 24 al armatei a fost doborat luni noaptea la Slavianks.
Pilotii au supravietuit, potrivit Ministerului Apararii. Aceasta este al patrulea aparat pierdut de catre fortele armate ucrainene de vineri. Ulterior, explozii de arme automate s-au auzit pentru prima data aproape de centrul orasului Slavianks, sugerand ca armata castiga teren, potrivit AFP .

Sursa: hotnews.ro

Luptele violente s-au extins in estul Ucrainei unde cel putin patru persoane au murit, iar temerile privind un razboi civil sunt tot mai mari, in timp ce Parlamentul se intruneste cu usile inchise marti la Kiev, iar Viena va fi in centrul unei reuniuni pe tema crizei ucrainene. La randul sau, ministrul de Externe britanic William Hague este asteptat marti seara in capitala ucraineana pentru discutii cu oamenii "cheie" ai tarii, scrie AFP. Seful diplomatiei britanice va merge inainte la Viena pentru a discuta despre criza din Ucraina cu treizeci de ministri, inclusiv rusul Serghei Lavrov si ucraineanul Andrei Descita,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: