Home » National » Pacienții vor putea vedea ce furnizori au plafon alocat de pe site-ul caselor de sănătate

Pacienții vor putea vedea ce furnizori au plafon alocat de pe site-ul caselor de sănătate

Pacienții vor putea vedea în orice moment care sunt furnizorii de servicii medicale care au în acel moment plafon alocat prin intermediul site-ului CNAS și al site-urilor caselor județene de asigurări de sănătate, a declarat marți președintele instituției Radu Țibichi.

„(…) Pacienții vor avea acces la un serviciu on line care va fi instituit pe site-ul Caselor județene de asigurări de sănătate astfel încât să poată vizualiza în orice moment care sunt furnizorii de servicii paraclinice care au în acel moment plafon alocat și care nu. În perioada următoare urmează să inaugurăm noul site al casei. Fiecare casă județeană va avea același site cu aceeași structură de informații. Ne dorim să transparentizăm mult mai mult sistemul, să fim mai aproape de cetățeni și să inaugurăm servicii pe site prin care pacienții vor avea posibilitatea să vadă dacă plafoanele contractate de casă cu furnizorii s-au epuizat, unde se adresează”, a spus Țibichi.

El a precizat că în prezent se lucrează la site, iar acesta va deveni operabil odată cu implementarea pachetului de servicii medicale de bază.

Referindu-se la controalele făcute de Ministerul Sănătății împreună cu CNAS la un număr de 77 spitale din toată țara, Radu Țibichi a spus că din partea instituției pe care o conduce participă 80 de persoane și câte un reprezentant al DSP.

Reprezentantul CNAS a subliniat că aceste controale vizează mai ales secțiile de chirurgie, dar se pot extinde la alte secții „acolo unde este cazul”.

Sursa: agerpres.ro

 

Pacienții vor putea vedea în orice moment care sunt furnizorii de servicii medicale care au în acel moment plafon alocat prin intermediul site-ului CNAS și al site-urilor caselor județene de asigurări de sănătate, a declarat marți președintele instituției Radu Țibichi. "(...) Pacienții vor avea acces la un serviciu on line care va fi instituit pe site-ul Caselor județene de asigurări de sănătate astfel încât să poată vizualiza în orice moment care sunt furnizorii de servicii paraclinice care au în acel moment plafon alocat și care nu. În perioada următoare urmează să inaugurăm noul site al casei. Fiecare casă județeană va…

Review Overview

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: