Home » Invatamant » Locuri suficiente la profesională

Locuri suficiente la profesională

Pentru anul școlar 2014-2015, în județul Vaslui vor funcționa 37 de clase în învățământul profesional, cu peste o mie de locuri.

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui vrea să pună accent pe filiera tehnologică în anul școlar 2014-2015. Din toamnă, au fost aprobate a fi înființate aproape 100 de clase tehnice, dintre care 37 la învățământul profesional și 72 la liceu, care să cuprindă peste 3.000 de viitori absolvenți de clasa a opta.

Pentru școala profesională sunt disponibile 1.036 de locuri, iar cele mai multe clase vor funcționa la Bârlad, unde Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” și Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ au propus înființarea a câte șase clase.

La Vaslui, liceele tehnologice “Ștefan Procopiu” și “Ion Mincu” intenționează să înființeze câte patru clase profesionale.

La Huși, Liceul Agricol “Dimitrie Cantemir” are în vedere formarea a cinci clase pentru învățământul profesional, iar Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” are aprobate trei clase profesionale.

Liceul Tehnologic “Nicolae Iorga” Negrești vrea să înființeze doar două clase, tot atâtea câte preconizează și Colegiul Agricol “Marcel Guguianu” Zorleni.

Liceele din Murgeni, Codăești, Vladia, Fălciu și Puiești au trecut în planurile de școlarizare doar câte o clasă profesională.

Pentru anul școlar 2014-2015, în județul Vaslui vor funcționa 37 de clase în învățământul profesional, cu peste o mie de locuri. Inspectoratul Școlar Județean Vaslui vrea să pună accent pe filiera tehnologică în anul școlar 2014-2015. Din toamnă, au fost aprobate a fi înființate aproape 100 de clase tehnice, dintre care 37 la învățământul profesional și 72 la liceu, care să cuprindă peste 3.000 de viitori absolvenți de clasa a opta. Pentru școala profesională sunt disponibile 1.036 de locuri, iar cele mai multe clase vor funcționa la Bârlad, unde Colegiul Tehnic “Alexandru Ioan Cuza” și Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: