Home » Social » Toate forțele pentru curățenie: Deținuții au ecologizat Vasluiul

Toate forțele pentru curățenie: Deținuții au ecologizat Vasluiul

Mai multe persoane private de libertate au participat, ieri, la o acțiune de igienizare a municipiului reședință.

Primăria, în parteneriat cu Penitenciarul Vaslui, a derulat ieri o acțiune de ecologizare a unei zone din oraș. Cu sprijinul unor persoane private de libertate, care s-au oferit voluntar, oamenii primăriei au reușit să curețe de deșeuri un teren viran din cartierul “13 Decembrie”.

Reprezentanții penitenciarului spun că activitatea a avut ca scop «promovarea unui comportament pro-social al persoanelor private de libertate. Deținuții care au ieșit la curățenie sunt persoane selectate în baza unui comportament adecvat, fără sancțiuni și abateri disciplinare, care de-a lungul pedepsei au participat la diferite programe și activități desfășurate în incinta penitenciarului».

Activitatea s-a desfășurat în baza unui protocol de colaborare încheiat între Penitenciar și Primăria Vaslui.

“Sperăm ca și cetățenii care ajung în această zonă să conștientizeze importanța păstrării unui mediu curat, astfel încât să nu mai vedem gunoaie împrăștiate aici și să nu mai fim nevoiți să apelăm la alții pentru a scăpa de pet-uri, ambalaje și deșeuri de tot felul”, a declarat Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Exemplul dat de deținuți ar trebui să le dea de gândit celor care înființează tot felul de depozite de deșeuri neautorizate în municipiul reședință de județ.

Mai multe persoane private de libertate au participat, ieri, la o acțiune de igienizare a municipiului reședință. Primăria, în parteneriat cu Penitenciarul Vaslui, a derulat ieri o acțiune de ecologizare a unei zone din oraș. Cu sprijinul unor persoane private de libertate, care s-au oferit voluntar, oamenii primăriei au reușit să curețe de deșeuri un teren viran din cartierul “13 Decembrie”. Reprezentanții penitenciarului spun că activitatea a avut ca scop «promovarea unui comportament pro-social al persoanelor private de libertate. Deținuții care au ieșit la curățenie sunt persoane selectate în baza unui comportament adecvat, fără sancțiuni și abateri disciplinare, care de-a…

Review Overview

User Rating: 4.2 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: