Home » Social » Vasluieni rămași pe drumuri: Lobby pentru locuințe sociale

Vasluieni rămași pe drumuri: Lobby pentru locuințe sociale

„Comunitatea europeană oferă fonduri pentru acest sector și trebuie să facem demersurile necesare ca să profităm de o asemenea facilitate. Am ridicat problema la toate întâlnirile importante la care am participat și sper ca un amplu proiect legat de construcția de locuințe sociale să fie demarat și în orașul nostru”, a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Mulți vasluieni au nevoie disperată de locuințe. Unii și-au pierdut apartamentele din cauza neachitării unor credite, alții, chiriași, au fost dați afară de proprietari. Autoritățile vasluiene nu reușesc din fondurile locale să construiască apartamente pentru toți necăjiții. Singura salvare ar reprezenta-o fondurile europene.

“Sunt tot felul de probleme sociale. Sunt oameni care nu-și mai pot permite ratele la bănci pentru apartamentele cumpărate, sunt copii care locuiesc cu părinții și apoi se ceartă și sunt nevoiți să plece din case. Recent, a venit la mine o femeie care mi-a povestit că și-a pierdut casa și nu are efectiv unde să meargă cu soțul. Construcția de locuințe sociale este o necesitate majoră”, a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui.

Edilul spune că, până acum, lipsa banilor a tot împiedicat primăria să construiască locuințe sociale. Este nevoie de accesarea de fonduri europene.

“Trebuie să găsim soluții pentru construcția de locuințe sociale cu fonduri europene. Comunitatea europeană oferă fonduri pentru acest sector și trebuie să facem demersurile necesare ca să profităm de o asemenea facilitate. Am ridicat problema la toate întâlnirile importante la care am participat și sper ca un amplu proiect legat de construcția de locuințe sociale să fie demarat și în orașul nostru”, a subliniat Pavăl.

La acestă dată, ar fi nevoie de cel puțin 500 de locuințe sociale în municipiul Vaslui. Referitor la blocurile ANL, reprezentanții primăriei susțin că tocmai au fost actualizate listele cu cei 140 de vasluieni care doresc și îndeplinesc condițiile pentru a primi astfel de apartamente, dar nici aici lucrurile nu stau bine. Deocamdată, Agenția Națională a Locuinței nu a dat undă verde pentru construcția unor noi imobile.

„Anual, noi actualizăm lista cu priorități pentru cei care doresc locuințe ANL. Listele sunt verificate și punctate în cadrul Consiliului Local. Noi avem demersuri făcute la ANL pentru astfel de locuințe. La ora la care discutăm, nu vă pot spune însă câte apartamente ANL vor fi construite în municipiu”, a declarat viceprimarul Daniel Neacșu.

În municipiul Vaslui, sunt 86 de apartamente ANL. Toate au fost scoase la vânzare. Prețurile sunt cele stabilite la nivel național, de 407 euro/mp. Până acum, au fost cumpărate doar nouă apartamente.

„Comunitatea europeană oferă fonduri pentru acest sector și trebuie să facem demersurile necesare ca să profităm de o asemenea facilitate. Am ridicat problema la toate întâlnirile importante la care am participat și sper ca un amplu proiect legat de construcția de locuințe sociale să fie demarat și în orașul nostru”, a declarat Vasile Pavăl, primarul municipiului Vaslui. Mulți vasluieni au nevoie disperată de locuințe. Unii și-au pierdut apartamentele din cauza neachitării unor credite, alții, chiriași, au fost dați afară de proprietari. Autoritățile vasluiene nu reușesc din fondurile locale să construiască apartamente pentru toți necăjiții. Singura salvare ar reprezenta-o fondurile europene.…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: