Home » Sport » Bilanțul Cupei „Andreea Răducan”: două gimnaste, șapte medalii!

Bilanțul Cupei „Andreea Răducan”: două gimnaste, șapte medalii!

Nu mai puțin de șapte medalii au reușit să cucerească cele două gimnaste de la CSS Bârlad care au reprezentat orașul în cadrul Cupei „Andreea Răducan”. Cele mai valoroase au fost medaliile de aur câștigate la bârnăși sărituri, aparate foarte dificile, precum și cea de argint obținută la individual compus.

 Joi, timp de câteva ore, la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad s-a respirat gimnastică, întrucât sala de gimnastică a instituției a găzduit cea de-a IV-a ediție a Cupei „Andreea Răducan” Bârlad. Competiția sportivă s-a adresat gimnastelor cu vârsta de 9-10 ani, respectiv categoria Junioare III, nivel 1 și 2. Au participat 74 de gimnaste de la cluburi precum CSM Onești, CSS Steaua București, CSS Focșani, CS Farul Constanța, CSS Petrolul Ploiești, CSS Bârlad concurând cu două gimnaste. Este vorba despre Denisa Spânache (10 ani) și Daniela Trică (9 ani), care, în ciuda faptului că se antrenează într-o sală micăși foarte aglomerată, au reușit să domine concurente de la cluburi mari din țarăși să câștige medalii importante.

La sărituri Denisa Spânache (nivel 1) a urcat pe locul I, obținând medalia de aur, iar Daniela Trică (nivel 2) a urcat pe cea de-a doua treaptă, câștigând argintul. „Puntea suspinelor”, respectiv bârna, a adus o medalie de argint Denisei Spânache și una de aur Danielei Trică, iar numerele prezentate la sol, o medalie de bronz Denisei Spânache și una de argint Danielei Trică. Pentru că CSS Bârlad a înscris în concurs doar aceste două sportive, evident că nu se regăsește printre echipele ce au urcat pe podium. Medaliile pe echipe au fost adjudecate de CSS Steaua București (aur), CSS Focșani (argint) și CS Farul Constanța (bronz), nivel 1, respectiv CSS nr. 1 Constanța (aur), CSS Steaua București (argint) și CSS Focșani (bronz). De asemenea, la individual compus, Daniela Trică a reușit să obțină punctaje suficient de bune la toate cele patru aparate, astfel că arbitrele i-au acordat locul II, respectiv medalia de argint.

„Din punctul nostru de vedere, a fost un concurs bun, iar fetele noastre și-au făcut bine treaba la aparate și nu au ratat. Comparativ cu evoluția altor fete de la cluburi mari din țară, consider că noi suntem la un nivel înalt. Am participat cu două sportive și am câștigat șapte medalii. Ținând cont că desfășurăm antrenamentele în aceeași sală în care a avut loc acest concurs, foarte micăși cu aparate vechi de 20 de ani, suntem foarte mulțumiți de rezultate. Ne dorim ca fetele să fie sănătoase și să poată participa și la Campionatul Național, ce va avea loc pe 22-25 mai, la Buzău. Sperăm ca acolo, dacă nu vom fi pe podium, să fim măcar între primii cinci”, ne-a spus Liviu Iordache, unul dintre antrenorii gimnastelor bârlădene.

Festivitatea de premiere a fost condusă de Andreea Răducan, campioană olimpicăși mondială, care a înmânat fetelor medaliile, dar le-a oferit și câte un tricou personalizat, precum și alte cadouri din partea sponsorilor.

De menționat că de antrenamentul gimnastelor bârlădene se ocupăși Ana Maria Iordache.

Nu mai puțin de șapte medalii au reușit să cucerească cele două gimnaste de la CSS Bârlad care au reprezentat orașul în cadrul Cupei „Andreea Răducan”. Cele mai valoroase au fost medaliile de aur câștigate la bârnăși sărituri, aparate foarte dificile, precum și cea de argint obținută la individual compus.  Joi, timp de câteva ore, la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad s-a respirat gimnastică, întrucât sala de gimnastică a instituției a găzduit cea de-a IV-a ediție a Cupei „Andreea Răducan” Bârlad. Competiția sportivă s-a adresat gimnastelor cu vârsta de 9-10 ani, respectiv categoria Junioare III, nivel 1 și 2. Au…

Review Overview

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: