Home » Invatamant » Educație antreprenorială la Școala “Dimitrie Cantemir”

Educație antreprenorială la Școala “Dimitrie Cantemir”

Elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Vaslui au participat la un schimb de experiență în Ungaria, fiind implicați într-un proiect de educație antreprenorială alături de colegi din Gizycko (Polonia), Setubal (Portugalia) și Budapesta (Ungaria).

Elevii Școlii Gimnaziale “Dimitrie Cantemir” Vaslui învață despre carieră și antreprenoriat grație proiectului Comenius “Let’s try business”, în care mai sunt implicate unități de învățământ din Gizycko (Polonia), Setubal (Portugalia) și Budapesta (Ungaria). Ultima întâlnire de proiect a avut loc la Budapesta, unde școlile partenere au avut oportunitatea de a împărtăși bunele practici în domeniul antreprenoriatului, de a prezenta activitățile derulate în cadrul proiectului, de a schimba impresii asupra activităților desfășurate la reuniunea de proiect din România, din perioada 11-16 octombrie 2013.

Printre activitățile derulate la Budapesta se numără Expoziția Internațională de Meșteșuguri, în cadrul căreia fiecare țară și-a pregătit propriul stand cu produse artizanale, realizate de copii în cadrul proiectului. A urmat o vizită de documentare la fabrica de pâine Jokenyer, din orașul Solymár, unde participanții s-au putut familiariza cu procesul tehnologic complex de producere a pâinii. Beneficiind de explicații amănunțite, ei au aflat ce materiale și ce utilaje se folosesc pentru fabricarea pâinii, precum și etapele parcurse până în momentul felierii și ambalării. De asemenea, au fost organizate ateliere de lucru, unde fiecare și-a putut prepara propriul produs de panificație.

Delegația din Vaslui a mai fost în vizită la Muzeul Marțipanului, din Szentendre, unde cei prezenți au putut vedea modul în care se obține marțipanul și cum se realizează adevărate „opere” de artă.

Elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Vaslui au participat la un schimb de experiență în Ungaria, fiind implicați într-un proiect de educație antreprenorială alături de colegi din Gizycko (Polonia), Setubal (Portugalia) și Budapesta (Ungaria). Elevii Școlii Gimnaziale “Dimitrie Cantemir” Vaslui învață despre carieră și antreprenoriat grație proiectului Comenius “Let’s try business”, în care mai sunt implicate unități de învățământ din Gizycko (Polonia), Setubal (Portugalia) și Budapesta (Ungaria). Ultima întâlnire de proiect a avut loc la Budapesta, unde școlile partenere au avut oportunitatea de a împărtăși bunele practici în domeniul antreprenoriatului, de a prezenta activitățile derulate în…

Review Overview

User Rating: 3.75 ( 1 votes)

About Mihai Vasile