Home » Invatamant » "Noi susținem performanța": Cei mai buni informaticieni, la Vaslui

"Noi susținem performanța": Cei mai buni informaticieni, la Vaslui

Tinerii „ași” ai calculatoarelor și-au dat întâlnire la Vaslui, unde, timp de o săptămână, studiază intens în perspectiva concursurilor internaționale la care urmează să reprezinte România. Tabăra de pregătire a fost deschisă oficial ieri, în prezența autorităților locale. Elevi din școlile gimnaziale, dar și de la licee din întreaga țară vor avea de trecut cele mai dificile probe de programare până pe 14 mai, pentru a-și demonstra valoarea în domeniu.

Vasluiul este, pentru o săptămână, gazda lotului național restrâns de informatică. Cei 24 de membri, dintre care 16 «seniori» și opt «juniori», vor susține în această perioadă mai multe teste, în urma cărora se realizează selecțiile finale pentru participarea la olimpiadele internaționale de profil din acest an.

Județul Vaslui este reprezentat de profesorul Dan Pracsiu, de la Liceul “Ștefan Procopiu”, care este antrenor la lotul de «seniori», și de profesorul Nicu Vlad, de la Liceul “Mihail Kogălniceanu”, antrenor la «juniori». Tinerii informaticieni au primit încurajări din partea celor prezenți la deschiderea taberei de pregătire.

olimpici2“Noi susținem performanța, încurajăm tinerii care aduc prestigiu comunității noastre, dar și țării noastre. Cred că ați ales Vasluiul pentru că elevii vasluieni obțin performanțe an de an. Vasluienii sunt prietenoși și vă veți convinge în următoarea perioadă, iar la plecare veți avea un regret că nu mai rămâneți. Vă vom oferi tot ce e posibil de vizitat, tot ceea ce e necesar pentru buna pregătire a lotului. Mult succes!”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Programul «cantonamentului» cuprinde cursuri de pregătire, competiții, dar și vizitarea unor obiective turistice din județ. La final, cei mai buni elevi din fiecare grupă de vârstă vor fi selectați, urmând să reprezinte România la olimpiadele internaționale.

Tinerii "ași" ai calculatoarelor și-au dat întâlnire la Vaslui, unde, timp de o săptămână, studiază intens în perspectiva concursurilor internaționale la care urmează să reprezinte România. Tabăra de pregătire a fost deschisă oficial ieri, în prezența autorităților locale. Elevi din școlile gimnaziale, dar și de la licee din întreaga țară vor avea de trecut cele mai dificile probe de programare până pe 14 mai, pentru a-și demonstra valoarea în domeniu. Vasluiul este, pentru o săptămână, gazda lotului național restrâns de informatică. Cei 24 de membri, dintre care 16 «seniori» și opt «juniori», vor susține în această perioadă mai multe teste, în…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 2 votes)

About Mihai Vasile