Home » Invatamant » „Școală Europeană”

„Școală Europeană”

În această lună, patru unități de învățământ din județul Vaslui vor primi, într-un cadru festiv, certificatul de „Școală Europeană” – ediția 2014. Este vorba despre Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui (179 de puncte), Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui (176 de puncte), Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” Zorleni (163 de puncte) și Școala Gimnazială nr. 1 Draxeni (146,5 puncte).

Competiția a fost lansată de Ministerul Educației în anul 2004, ca semn al recunoașterii contribuției școlilor la sprijinirea eforturilor României de integrare în UE, și a fost deschisă tuturor unităților implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. La nivelul țării, și-au depus candidatura 117 școli și licee, însă au fost declarate câștigătoare doar 65. Lista finală a fost afișată pe site-ul www.edu.ro, la rubrica „Programe și proiecte”.

Certificatul este valabil timp de trei ani, după care câștigătoarele trebuie să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obținut. De menționat că, în 2013, cele două unități școlare din județ care și-au depus candidatura au și câștigat: Liceul „Ștefan Procopiu” și Colegiul Economic „Anghel Rugină”, ambele din Vaslui.

În această lună, patru unități de învățământ din județul Vaslui vor primi, într-un cadru festiv, certificatul de „Școală Europeană” - ediția 2014. Este vorba despre Școala Gimnazială „Constantin Parfene” Vaslui (179 de puncte), Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Vaslui (176 de puncte), Colegiul Tehnic „Marcel Guguianu” Zorleni (163 de puncte) și Școala Gimnazială nr. 1 Draxeni (146,5 puncte). Competiția a fost lansată de Ministerul Educației în anul 2004, ca semn al recunoașterii contribuției școlilor la sprijinirea eforturilor României de integrare în UE, și a fost deschisă tuturor unităților implicate în programele europene din domeniul educației și formării profesionale. La nivelul țării,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: