Home » National » Scolile profesionale, obligate sa incheie parteneriate cu firme pentru practica elevilor. Schimbul comercial care ajuta atat companiile, cat si candidatii

Scolile profesionale, obligate sa incheie parteneriate cu firme pentru practica elevilor. Schimbul comercial care ajuta atat companiile, cat si candidatii

Cine vrea sa invete o meserie poate avea si un loc de munca. Scolile profesionale sunt obligate sa incheie parteneriate cu agentii economici pentru practica elevilor, iar daca tinerii sunt talentati pot fi angajati dupa terminarea studiilor. In plus, primesc si o bursa lunara de la stat. Oricum am privi, situatia este una buna: pe de o parte, copiii sunt pregatiti pentru piata muncii, pe de alta, reprezentantii companiilor se aleg cu specialisti pregatiti chiar de ei.

Dupa clasa a IX-a a, Alexandru s-a transferat in invatamantul profesional. Acum invata meseria de vopsitor auto, la colegiul tehnic Mircea cel Batran din Bucuresti. II place ce face, iar cel mai mult il ajuta orele de practica, relateaza Stirile ProTV. Si Emil vrea sa se angajeze intr-un service peste doi ani, iar acum invata ce inseamna sa fii mecanic auto. Si liceele din Cluj vin cu oferte interesante.

Parteneriatele dintre scoli si companii sunt obligatorii si asta pentru ca Ministerul Educatiei vrea sa adapteze sistemul de invatamant cu piata muncii. Toti tinerii care se inscriu in invatamantul profesional pot primi bani de la stat. Elevii vor primi bursa lunara de 200 de lei doar daca nu au absente nemotivate. In plus, cei talentati se pot alege si cu bani de la agentul economic unde fac practica. In total, pentru aceasta toamna sunt disponibile peste 50.000 de locuri in invatamantul profesional de doi si trei ani.

Prima etapa a inscrierilor in invatamantul profesional de trei ani are loc la sfasitul lunii mai. Elevii care vor sa se mute la aceasta forma de invatamant din clasa a X-a o pot face in toata luna mai.

Sursa:  incont.ro

Cine vrea sa invete o meserie poate avea si un loc de munca. Scolile profesionale sunt obligate sa incheie parteneriate cu agentii economici pentru practica elevilor, iar daca tinerii sunt talentati pot fi angajati dupa terminarea studiilor. In plus, primesc si o bursa lunara de la stat. Oricum am privi, situatia este una buna: pe de o parte, copiii sunt pregatiti pentru piata muncii, pe de alta, reprezentantii companiilor se aleg cu specialisti pregatiti chiar de ei. Dupa clasa a IX-a a, Alexandru s-a transferat in invatamantul profesional. Acum invata meseria de vopsitor auto, la colegiul tehnic Mircea cel Batran…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: