Home » Sanatate » „Un gest extraordinar”: Trusou pentru mii de sugari din zona Bârlad

„Un gest extraordinar”: Trusou pentru mii de sugari din zona Bârlad

Proiectul „First step în life” (Primul pas în viață), prin care bebelușii născuți la Maternitatea Bârlad primesc la externare câte un trusou, a aniversat cinci ani. Până acum, aproape 2.600 de mămici au beneficiat de articole vestimentare și de igienă, atât pentru ele, cât și pentru sugari.

Primăria Bârlad a găzduit, ieri, o întâlnire la care au participat persoanele implicate în proiectul „First step în life” (Primul pas în viață), inițiat de Asociația „ChildsLife International”, în parteneriat cu mai multe instituții din Bârlad și din județ. Manifestarea a fost organizată pentru a marca împlinirea a cinci ani de la debutul proiectului (1 noiembrie 2009), în toată această perioadă fiind acordate 2.577 de pachete cu articole vestimentare și de igienă pentru mămicile care au născut în cadrul Maternității Bârlad și pentru bebelușii lor. Fiecare trusou conține produse de îmbrăcăminte (body, căciulă, fular, șosete, botoșei, salopetă, costumaș, sac de dormit, bluzițe, pantaloni etc.) și articole de igienă (șampon, pudră, cremă de corp, servețele nazale etc.), valoarea pachetelor acordate până acum ridicându-se la peste 120.000 de euro.

Inițiatorii au fost reprezentați de Patricia Korver-Kicak, fondatorul asociației, Florian Ivan, director pentru Europa de Est, și Mirela Petcu, coordonatorul proiectului „Primul pas în viață”. Din partea colaboratorilor au participat Traian Petcu și Ștefan Constantinciu, respectiv fostul și actualul manager al Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad, Ionel Armeanu Ștefănică, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Vaslui, Oana Lipovan, asistent social la spital și voluntar în asociație, primarul Constantin Constantinescu și deputatul Adrian Solomon, vicepreședintele Comisiei pentru Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților.

„O felicit pe doamna Patricia Korver-Kicak pentru că a ales Bârladul pentru a derula acest proiect. Efortul financiar este indiscutabil, însă, dincolo de acesta, gestul făcut pentru a sprijini mămicile predispuse abandonului copilului este extraordinar. Noi, bârlădenii, am fost beneficiarii mai multor proiecte inițiate de Asociația «ChildsLife International», care chiar au venit în sprijinul comunității. Ca un gest de apreciere și recunoștință, aș vrea să ofer, din partea mea și a Consiliului Local, Cheia Bârladului doamnei Korver-Kicak”, a declarat primarul Constantinescu.

Fondatoarei ONG-ului i-a fost oferită și o plachetă din partea DGASPC Vaslui, însă și reprezentanții Asociației au oferit, la rândul lor, certificate de apreciere persoanelor care s-au implicat activ în derularea proiectului „Primul pas în viață”. Acest proiect face parte din programul „Mama și copilul”, aprobat de Ministerul Sănătății în 2009, în județ fiind implementat doar la spitalul din Bârlad. Asociația care l-a implementat este una dintre cele mai mari din lume, fiind înregistrată în SUA, Olanda, România, Kenia, cu birouri în Africa de Est, Europa de Est și SUA.

Proiectul „First step în life” (Primul pas în viață), prin care bebelușii născuți la Maternitatea Bârlad primesc la externare câte un trusou, a aniversat cinci ani. Până acum, aproape 2.600 de mămici au beneficiat de articole vestimentare și de igienă, atât pentru ele, cât și pentru sugari. Primăria Bârlad a găzduit, ieri, o întâlnire la care au participat persoanele implicate în proiectul „First step în life” (Primul pas în viață), inițiat de Asociația „ChildsLife International”, în parteneriat cu mai multe instituții din Bârlad și din județ. Manifestarea a fost organizată pentru a marca împlinirea a cinci ani de la debutul…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)

About Mihai Vasile