Home » Sport » Bilanțul Cupei „Andreea Răducan”: Două gimnaste, șapte medalii!
Denisa Spanache si Daniela Trica

Bilanțul Cupei „Andreea Răducan”: Două gimnaste, șapte medalii!

Nu mai puțin de șapte medalii au reușit să cucerească cele două gimnaste de la CSS Bârlad care au reprezentat orașul la Cupa „Andreea Răducan”. Cele mai valoroase au fost medaliile de aur câștigate la bârnă și sărituri, precum și cea de argint obținută la individual compus.

Joi, timp de câteva ore, la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad s-a respirat gimnastică întrucât a găzduit cea de-a IV-a ediție a Cupei „Andreea Răducan”. Competiția s-a adresat gimnastelor cu vârsta de 9-10 ani, respectiv categoria Junioare III, nivel 1 și 2. Au participat 74 de gimnaste de la cluburi precum CSM Onești, CSS Steaua București, CSS Focșani, CS Farul Constanța, CSS Petrolul Ploiești și CSS Bârlad, care a înscris două gimnaste. Este vorba despre Denisa Spânache (10 ani) și Daniela Trică (9 ani), care, în ciuda faptului că se antrenează într-o sală mică și foarte aglomerată, au reușit să domine concurente de la cluburi mari din țară și să câștige medalii importante.

Astfel, la sărituri, Denisa Spânache (nivel 1) a urcat pe locul I, obținând medalia de aur, iar Daniela Trică (nivel 2) a urcat pe cea de-a doua treaptă, câștigând argintul. „Puntea suspinelor”, respectiv bârna, a adus o medalie de argint Denisei Spânache și una de aur Danielei Trică, iar numerele prezentate la sol, o medalie de bronz Denisei Spânache și una de argint Danielei Trică.

Medaliile pe echipe au fost adjudecate de CSS Steaua București (aur), CSS Focșani (argint) și CS Farul Constanța (bronz) – nivel 1, respectiv CSS nr. 1 Constanța (aur), CSS Steaua București (argint) și CSS Focșani (bronz) – nivel 2. La individual compus, Daniela Trică a reușit să obțină punctaje bune la toate cele patru aparate, astfel că arbitrele i-au acordat locul II și medalia de argint.

„Din punctul nostru de vedere, a fost un concurs bun, iar fetele noastre și-au făcut bine treaba la aparate și nu au ratat. Comparativ cu evoluția altor fete de la cluburi mari din țară, consider că noi suntem la un nivel înalt. Am participat cu două sportive și am câștigat șapte medalii. Suntem foarte mulțumiți de rezultate. Ne dorim ca fetele să fie sănătoase și să poată participa și la Campionatul Național, care va avea loc pe 22-25 mai, la Buzău. Sperăm ca acolo să fim măcar între primii cinci”, ne-a declarat Liviu Iordache, unul dintre antrenorii gimnastelor bârlădene, împreună cu Ana Maria Iordache.

Festivitatea de premiere a fost condusă de Andreea Răducan, campioană olimpică și mondială, care a înmânat fetelor medaliile și le-a oferit câte un tricou personalizat, precum și alte cadouri din partea sponsorilor.

Nu mai puțin de șapte medalii au reușit să cucerească cele două gimnaste de la CSS Bârlad care au reprezentat orașul la Cupa „Andreea Răducan”. Cele mai valoroase au fost medaliile de aur câștigate la bârnă și sărituri, precum și cea de argint obținută la individual compus. Joi, timp de câteva ore, la Clubul Sportiv Școlar (CSS) Bârlad s-a respirat gimnastică întrucât a găzduit cea de-a IV-a ediție a Cupei „Andreea Răducan”. Competiția s-a adresat gimnastelor cu vârsta de 9-10 ani, respectiv categoria Junioare III, nivel 1 și 2. Au participat 74 de gimnaste de la cluburi precum CSM Onești,…

Review Overview

User Rating: 4.85 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: