Home » Social » Festivalul chitarelor: “Mai cu Folk” a ajuns la destin(y)ație
Trupa Destiny

Festivalul chitarelor: “Mai cu Folk” a ajuns la destin(y)ație

Prima ediție a Festivalului «Mai cu Folk» s-a dovedit a fi un mare succes. Tinerii vasluieni s-au dovedit talentați, unii participând în concurs cu creații proprii, astfel că juriul a avut de muncă la stabilirea ierarhiei finale. Marele trofeu a ajuns la formația «Destiny». Cotidianul nostru a oferit un premiu special solistei grupului DAL, Irina Dobre.

Debutul Festivalului «Mai cu Folk» a avut loc în cele mai bune auspicii. Primăria Vaslui și Biblioteca Județeană «Nicolae Milescu Spătarul», principalii organizatori, au ales un cadru proprice pentru ca muzica și poezia să adie precum vântul de primăvară. Este vorba despre Parcul Copou, unde florile de castan și-au luat zborul pe ritmul muzicii folk, grație concurenților care au reușit să răzbată dincolo de porțile sufletului. Pe scenă și-au făcut debutul și o serie de pasionați de muzică și poezie. Încurajați prin vorbe de duh de către unul dintre prezentatori, profesorul Sorin Popoiu, tinerii au reușit să smulgă ropote de aplauze.

La prima ediție, laureații au primit din partea organizatorilor trofee și diplome. Astfel, Marele premiu a fost obținut de trupa vasluiană «Destiny», premiul I a fost atribuit trupei bârlădene «Cristal», vasluianul Daniel Bozianu a obținut premiul II, iar premiul III a ajuns la Claudiu Munteanu Grup, de la Palatul copiilor Vaslui.

De la prima ediție nu au lipsit invitații speciali. Dacă la preselecție au fost în recital Ioan Gyuri Pascu, Ion Chiriac și Elena Barbu, de această dată grupul «Dialog» și Zoia Alecu au întreținut atsmofera de basm de la «Mai cu Folk». La prânz, Cristi Hîncu, Romică Brunchi și Marian Nazarie au arătat că muzica lor nu are vârstă, pentru ca, seara, Zoia Alecu să puncteze încă o dată că Vasluiul și țara cântă folk.

Premiul special Obiectiv – BookLand

Festivalul a avut parte și de susținerea cotidianului nostru și a Asociației BookLand, de la care Irina Dobre, solista grupului DAL, a primit dreaptul de participare gratuită la Tabăra Coolturală de la Bran-Moeciu, în perioada 29 iunie – 6 iulie.

Irina Dobre este eleva Liceului «Emil Racoviță». Ea și-a dorit foarte mult să ajungă la Liceul de Arte din Iași, fiind pasionată de muzică și desen, însă soarta i-a fost potrivnică. Ea cântă din clasa a cincea. Mai întâi, a făcut parte din corala «Fantasia», pentru ca de un an să deruleze proiectul DAL. Este primul ei premiu.

Câștigătoarea premiului special va avea parte de condiții de trei stele la Pensiunea «Coroana Reginei», urmând a participa la activități gen «Pe urmele Contelui Dracula la Castelul Bran», la Muzeul Satului și Muzeul Vămii Medievale, va afla despre organizarea unui bal al bobocilor și a unei cine romantice, va avea parte de o seară de film și o seară de lectură cu invitat special. Ea va învăța tehnici de supraviețuire în natură și va fi voluntară la diferite activități. Tot acolo, vor fi organizate excursii la Peștera Dâmbovicioara și Brașov-Piața Sfatului, Biserica Neagră, Turnul Alb, Turnul Negru și Aleea După Ziduri, Strada Sforii, zidurile de apărare ale Cetății Brașovului, Cetatea Medievală Râșnov. Nu vor lipsi discoteca și petrecerea tematică, teatrul interactivl cu scurte lecții de actorie de la un actor consacrat, focul de tabără șa.

«Tabăra Coolturală a luat naștere din sufletul Asociației BookLand, din atenția deosebită față de educația copiilor noștri, din dorința de a ne manifesta alături și pentru copii într-un proiect cultural de amploare, unic în România. Aflată la cea de-a doua ediție, tabăra BookLand îmbină emoțiile taberelor de odinioară cu un concept cu totul inovator. Printr-un mix echilibrat de activități coolturale, cognitive și distractive: workshop-uri, literatură, teatru, muzică, sport, drumeții și treasure hunting, Tabăra Coolturală BookLand pune accentul pe dezvoltarea personală, sănătatea fizică și mentală a copiilor. Cu ajutorul invitaților din rândul actorilor, scriitorilor, artiștilor și oamenilor de afaceri, copiii vor primi inspirația necesară pentru a-și descoperi adevăratul potențial. Pornind de la ideea că voluntariatul este școala vieții pentru dezvoltarea profesională a oricărui tânăr, Tabăra BookLand urmărește să îi implice pe copii în acțiuni care își au ecoul în dobândirea unor aptitudini mai mult decât necesare. După cele șapte zile de tabără, copiii vor pleca acasă mai siguri pe ei, mai independenți, mai responsabili și mai sociabili. Mărturie stă succesul înregistrat de prima ediție din 2013 a fenomenului BookLand: copiii au redescoperit frumusețea și importanța cititului, au participat la numeroase workshop-uri, concursuri și excursii, au avut oportunitatea de a-i cunoaște pe actorul Cristi Martin, scriitorul Valentin Nicolau și jurnalista Alice Năstase, care le-au împărtășit din propria experiență», au declarat reprezentanții Asociației Bookland.

Prima ediție a Festivalului «Mai cu Folk» s-a dovedit a fi un mare succes. Tinerii vasluieni s-au dovedit talentați, unii participând în concurs cu creații proprii, astfel că juriul a avut de muncă la stabilirea ierarhiei finale. Marele trofeu a ajuns la formația «Destiny». Cotidianul nostru a oferit un premiu special solistei grupului DAL, Irina Dobre. Debutul Festivalului «Mai cu Folk» a avut loc în cele mai bune auspicii. Primăria Vaslui și Biblioteca Județeană «Nicolae Milescu Spătarul», principalii organizatori, au ales un cadru proprice pentru ca muzica și poezia să adie precum vântul de primăvară. Este vorba despre Parcul Copou,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: