Home » Social » Grav accident rutier

Grav accident rutier

Un tânăr de 23 de ani, din Brăila, a văzut moartea cu ochii după ce a intrat cu autotractor pe care îl conducea într-un camion staționat. A fost transportat la Iași, cu leziuni severe la nivelul capului. Tot la spital au ajuns și șoferul celuilalt camion, împreună cu un mecanic, precum și șoferul unui tir, rănit după ce fragmente din cele două camioane i-au spart parbrizul.

Grav accident de circulație petrecut joi noapte, în jurul orei 2.30, pe DE 581, la câțiva kilometri de Bârlad. Potrivit polițiștilor Biroului Drumuri Naționale și Europene, inițial, a avut loc o coliziune față-spate între un autotractor care circula din direcția Vaslui către Bârlad și un altul staționat pe partea carosabilă.

Viorel Racu (23 de ani), din Brăila, conducea un autotractor cu remorcă, încărcat cu semințe de floarea-soarelui, pe direcția Vaslui – Bârlad. La un moment dat, în afara localității Zorleni, cel mai probabil din cauza vitezei excesive, a lovit în plin un camion încărcat cu bușteni care staționa pe șosea din cauza unei defecțiuni tehnice, semnalizat corespunzător. Șoferul acestuia, Liviu Cenac (22 de ani), împreună cu mecanicul Constantin Rotaru (29 de ani), ambii din județul Bacău, se aflau sub cabină și lucrau la motor. Ei au suferit leziuni pentru care au avut nevoie de îngrijiri medicale, însă șoferul vinovat a rămas prins între fiarele contorsionate ale cabinei, fiind nevoie de intervenția pompierilor de la Descarcerare pentru a putea fi scos. De asemenea, mașina mecanicului, parcată în fața camionului la care lucra, a fost avariată.

În momentul producerii coliziunii, din sens opus venea un tir condus de Puiu Gheorghiță Spiridon (38 de ani), din Huși. Din cauza impactului extrem de puternic dintre primele două autovehicule, din ambele s-au desprins fragmente care au ricoșat în cabina tirului, spărgând parbrizul. Hușeanul a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a părăsit partea carosabilă.

„Din accident a rezultat vătămarea corporală a celor trei conducători auto și a mecanicului care lucra la autotractorul staționat. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, ne-a declarat subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Toți cei patru bărbați implicați în accident au fost duși la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad. Cel mai grav a fost rănit șoferul responsabil de producerea impactului, diagnosticat cu „policontuzii, traumatism cranio-cerebral cu plagă contuză frontoparietală stângă”. După ce l-au supus mai multor investigații, medicii bârlădeni l-au transferat la Clinica de Neurochirugie Iași.

Șoferul camionului lovit din spate a suferit multiple contuzii la nivelul ambelor picioare, iar mecanicul a fost diagnosticat cu „plagă contuză cot drept articulară, contuzie și plagă escoriată regiunea lombară stângă”, motiv pentru care a fost internat la Ortopedie. Nu în ultimul rând, șoferul tirului s-a ales cu un „traumatism cranio-cerebral cu plagă contuză pavilion urechea stângă”.

Un tânăr de 23 de ani, din Brăila, a văzut moartea cu ochii după ce a intrat cu autotractor pe care îl conducea într-un camion staționat. A fost transportat la Iași, cu leziuni severe la nivelul capului. Tot la spital au ajuns și șoferul celuilalt camion, împreună cu un mecanic, precum și șoferul unui tir, rănit după ce fragmente din cele două camioane i-au spart parbrizul. Grav accident de circulație petrecut joi noapte, în jurul orei 2.30, pe DE 581, la câțiva kilometri de Bârlad. Potrivit polițiștilor Biroului Drumuri Naționale și Europene, inițial, a avut loc o coliziune față-spate între…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: