Home » Invatamant » Chimiștii bârlădeni, printre cei mai buni din țară

Chimiștii bârlădeni, printre cei mai buni din țară

Toate cele patru eleve de liceu din Bârlad care au reprezentat județul la Concursul național de chimie „Petru Poni” s-au întors acasă cu premii.

Patru eleve de liceu din Bârlad au obtinut, la finele săptămânii trecute, rezultate excelente la Concursul național de chimie „Petru Poni”, desfășurat la Craiova. Competiția s-a adresat exclusiv elevilor de la filiera tehnologică, iar județul Vaslui a fost reprezentat de patru bârlădence.

În final, în urma cumulării punctajelor de la proba teoretică și cea practică, toate cele patru bârlădence s-au întors acasă cu distincții. Astfel, Andreea Olaru (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”) a obținut 89,2 puncte din 100 posibile. Îndrumată de profesoara Agnes Andrei Takar, ea a fost distinsă cu o mențiune. Celelalte trei bârlădence, toate de la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza”, au primit mențiuni speciale: Ina Nimerenco (clasa a X-a, îndrumată de Beatrice Antonela Angheluță), Daniela-Iuliana Ursu (clasa a XI-a, îndrumată de Diana Irina Crăiveanu) și Eugenia Giorgiana Drîmbă (clasa a XII-a, pregătită de Luminița Sofia }îrcă).

„Cele patru concurente din Bârlad au obținut rezultate foarte bune, astfel că atât elevele participante, cât și profesoarele îndrumătoare sunt demne de felicitat. În ordinea ierarhiei județelor, Vasluiul s-a situat pe locul trei, după Prahova și Arad. Aceste rezultate deosebite vor determina ca, la anul, să primim mai multe locuri pentru această competiție”, ne-a declarat profesoara Irina Dumitrașcu, inspector școlar de specialitate.

Concursul național de chimie „Petru Poni” este inclus în calendarul activităților Ministerului Educației și reprezintă echivalentul olimpiadei naționale de chimie pentru liceenii de la profilurile teoretice. Competiția s-a desfășurat la Craiova, în intervalul 7-10 mai. Cele patru bârlădence au fost selecționate la faza națională în urma rezultatelor obținute la etapa județeană, organizată pe 15 martie, la Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Bârlad.

Toate cele patru eleve de liceu din Bârlad care au reprezentat județul la Concursul național de chimie „Petru Poni” s-au întors acasă cu premii. Patru eleve de liceu din Bârlad au obtinut, la finele săptămânii trecute, rezultate excelente la Concursul național de chimie „Petru Poni”, desfășurat la Craiova. Competiția s-a adresat exclusiv elevilor de la filiera tehnologică, iar județul Vaslui a fost reprezentat de patru bârlădence. În final, în urma cumulării punctajelor de la proba teoretică și cea practică, toate cele patru bârlădence s-au întors acasă cu distincții. Astfel, Andreea Olaru (clasa a IX-a, Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”) a obținut…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile