Home » Invatamant » Pianistă din Bârlad, premiată la un concurs internațional
Ana Maria Liu Jin Xi

Pianistă din Bârlad, premiată la un concurs internațional

Ana Maria Liu Jin Xi, elevă a Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” Bârlad, s-a remarcat zilele trecute la Concursul Internațional de Interpretare Vocală și Instrumentală „Ofrandă sufletului” Iași. Îndrumată de profesorul Mihail Manciu, ea a participat la secțiunea Pian, categoria clasa a III-a, reușind să obțină premiul I. Juriul a recunoscut și meritul coordonatorului, astfel că profesorului i-a fost acordată o diplomă de excelență pentru pregătirea elevei.

„La această categorie au fost înscriși 35 de copii din țară și străinătate, iar juriul a fost alcătuit din profesori de specialitate din Iași, București, Suceava și Ucraina. Programul a fost greu, iar concurenții au fost foarte bine pregătiți, așa că premiul I obținut de Ana Maria arată că a fost și mai bună. Sperăm ca succesul înregistrat aici să fie un pas bun pentru următoarele concursuri la care vrem să participăm. Pe 30 mai, vom merge la Focșani, iar pe 1 iunie, la București, la «Marele Premiu» al Palatului Național al Copiilor”, ne-a declarat profesorul Mihail Manciu.

Concursul s-a aflat la cea de-a X-a ediție și a fost organizat de Palatul Copiilor Iași. Au putut participa numai elevi de la cluburi, școli de masă, școli speciale, inclusiv copii cu dizabilități, cei din cadrul școlilor de arte neavând voie să se înscrie. Concursul s-a adresat elevilor din clasele I-XII și s-a desfășurat pe categorii de vârstă, pe secțiunile Divertisment și Muzică clasică.

Ana Maria Liu Jin Xi, elevă a Școlii Gimnaziale „George Tutoveanu” Bârlad, s-a remarcat zilele trecute la Concursul Internațional de Interpretare Vocală și Instrumentală „Ofrandă sufletului” Iași. Îndrumată de profesorul Mihail Manciu, ea a participat la secțiunea Pian, categoria clasa a III-a, reușind să obțină premiul I. Juriul a recunoscut și meritul coordonatorului, astfel că profesorului i-a fost acordată o diplomă de excelență pentru pregătirea elevei. „La această categorie au fost înscriși 35 de copii din țară și străinătate, iar juriul a fost alcătuit din profesori de specialitate din Iași, București, Suceava și Ucraina. Programul a fost greu, iar concurenții…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: