Home » Social » Controale draconice ale DSVSA: Calul, mai tare decât vaca?

Controale draconice ale DSVSA: Calul, mai tare decât vaca?

Pentru a verifica dacă în județ se comercializează carne de cal etichetată drept carne de vită, inspectorii sanitar-veterinari au demarat controale în toate unitățile de alimentație publică, măcelării, supermarketuri și depozite. Acțiunea se va desfășura până la finele lunii și are drept scop combaterea fraudelor din domeniul alimentar.

Începând cu data de 5 mai și până la sfârșitul lunii, specialiștii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui controlează în amănunt supermarketurile, măcelăriile, carmangeriile, unitățile de tip catering și fast-food, magazinele alimentare, cantinele, restaurantele, precum și depozitele și unitățile de procesare a cărnii din întreg județul. Inspectorii vor preleva probe din produse (carne tocată, carne preparată și produse din carne) care sunt comercializate și/sau etichetate ca având în conținut carne de vită, în vederea determinării fraudelor alimentare produse prin substituirea cărnii de vită cu cea de cal. Testarea va fi efectuată la Laboratorul Național de Referință din cadrul Institutului de Igienă și Sănătate Publică Veterinară București.

Traian Petcu

Traian Petcu

„Până la acest moment, nu am găsit nicio neregulă. Controalele vor continua până pe 30 mai”, ne-a declarat medicul veterinar Traian Petcu, directorul executiv al DSVSA Vaslui.

Acest program a fost demarat de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în toate județele, pentru a se conforma prevederilor Deciziei Comisiei Europene nr. 2014/176/UE. Aceste controale urmăresc stabilirea prevalenței unor practici frauduloase, prin determinarea proteinei (ADN-ului) de cal în produsele alimentare comercializate și/sau etichetate ca având în conținut carne de vită. Raportul preliminar cuprinzând rezultatele analizelor probelor prelevate și testate va fi transmis de ANSVSA până pe 22 iunie.

Pentru a verifica dacă în județ se comercializează carne de cal etichetată drept carne de vită, inspectorii sanitar-veterinari au demarat controale în toate unitățile de alimentație publică, măcelării, supermarketuri și depozite. Acțiunea se va desfășura până la finele lunii și are drept scop combaterea fraudelor din domeniul alimentar. Începând cu data de 5 mai și până la sfârșitul lunii, specialiștii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui controlează în amănunt supermarketurile, măcelăriile, carmangeriile, unitățile de tip catering și fast-food, magazinele alimentare, cantinele, restaurantele, precum și depozitele și unitățile de procesare a cărnii din întreg județul. Inspectorii vor preleva…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: