Home » Sanatate » Panouri solare la spital

Panouri solare la spital

Spitalul Județean de Urgență Vaslui va folosi panouri solare pentru încălzirea apei menajere.

Spitalul Județean de Urgență Vaslui va beneficia de o instalație cu panouri solare pentru furnizarea apei calde menajere, lucrarea urmând a fi realizată printr-un proiect derulat de Consiliul Județean.

„Proiectul presupune amplasarea de panouri solare ca sursă alternativă pentru asigurarea apei calde în trei corpuri ale spitalului. Evident, vom beneficia de reduceri substanțiale de costuri, având în vedere că într-o unitate sanitară atât de mare se consumă foarte multă apă caldă”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Smaranda Rinder.

Proiectul este derulat de Consiliul Județean Vaslui în parteneriat cu raioanele Leova și Hâncești, din Republica Moldova, și orașul Ismail, din Ucraina, având o valoare totală de 770.000 de euro, iar partea care va fi asigurată de autoritățile vasluiene e de 477.500 de euro.

„La data la care vorbim, totul este la faza de proiectare și urmează ca montarea efectivă a panourilor să înceapă la finele acestui an. Asta dacă vremea va permite”, a mai spus Ana Rinder.

Spitalul Județean de Urgență Vaslui va folosi panouri solare pentru încălzirea apei menajere. Spitalul Județean de Urgență Vaslui va beneficia de o instalație cu panouri solare pentru furnizarea apei calde menajere, lucrarea urmând a fi realizată printr-un proiect derulat de Consiliul Județean. „Proiectul presupune amplasarea de panouri solare ca sursă alternativă pentru asigurarea apei calde în trei corpuri ale spitalului. Evident, vom beneficia de reduceri substanțiale de costuri, având în vedere că într-o unitate sanitară atât de mare se consumă foarte multă apă caldă”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Vaslui, Ana Smaranda Rinder. Proiectul este derulat de Consiliul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile