Home » Invatamant » Petrecerile de final se țin în localitate: Banchete de criză

Petrecerile de final se țin în localitate: Banchete de criză

Majoritatea liceenilor aflați în an terminal preferă să facă banchetul de absolvire în localitate. Doar cei de la Liceul „Emil Racoviță” Vaslui au optat pentru o stațiune montană, și încă una de lux – Poiana Brașov.

Înaintea examenului de bacalaureat, viitorii absolvenți de liceu se pregătesc să se refuleze în petreceri. Față de anii de dinaintea crizei, majoritatea liceenilor aflați în an terminal au ales să facă banchetul în localitate. Este și cazul Liceului „Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, unde toate clasele a XII-a au optat ca despărțirea de colegi și profesori să aibă loc într-un restaurant din oraș.

„Este mai bine așa fiindcă pot veni aproape toți absolvenții, costurile fiind mult mai mici. Este al patrulea an de când liceul nostru decide ca petrecerea să aibă loc în localitate”, a declarat Cătălin Ignat, directorul LMK Vaslui.

Elevii de clasa a XII-a de la „Ștefan Procopiu” au hotărât ca banchetul să desfășoare în mai multe serii.

„Prima serie va fi la sfârșitul săptămânii viitoare, la un restaurant din oraș, unde vor avea posibilitatea să fie prezenți majoritatea liceenilor”, ne-a spus Aurel Dumitru, directorul liceului.

Tot în Vaslui vor face banchetul și elevii de la Colegiul Economic „Anghel Rugină”.

„Anul acesta, părinții au decis să organizeze banchetul în oraș pentru ca toată lumea să poată participa la eveniment, programat pe 22 mai”, a menționat Daniela Popescu, directoarea liceului.

Elevii de la Liceul „Emil Racoviță” au fost cei mai grăbiți și mai cheltuitori. Ei au ținut morțiș să petreacă în afara județului, în cadrul unui sejur pentru care părinții au plătit sume considerabile. Absolvenții de aici au optat pentru Poiana Brașov, unde prețul individual a fost de 300 de lei pentru o perioadă de trei zile.

Și una dintre cele trei clase de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) Vaslui a ales ca petrecerea să o țină departe de oraș.

„Avem o clasă care va organiza banchetul la Bicaz. Rezervările au fost făcute din toamna anului trecut. Restul claselor vor petrece la Vaslui”, a declarat Luminița Vîrlan, directoarea LPS.

Elevii de la Liceul „Ion Mincu” se pare că au renunțat cu totul la banchet. Ei încă mai negociază cu diverși ofertanți, însă, din lipsă de bani, sunt șanse mari ca petrecerea să nu mai aibă loc. Unii dintre elevii cu posibilități financiare au decis să meargă pe cont propriu în excursii, fără implicarea cadrelor didactice.

Majoritatea liceenilor aflați în an terminal preferă să facă banchetul de absolvire în localitate. Doar cei de la Liceul „Emil Racoviță” Vaslui au optat pentru o stațiune montană, și încă una de lux - Poiana Brașov. Înaintea examenului de bacalaureat, viitorii absolvenți de liceu se pregătesc să se refuleze în petreceri. Față de anii de dinaintea crizei, majoritatea liceenilor aflați în an terminal au ales să facă banchetul în localitate. Este și cazul Liceului „Mihail Kogălniceanu” (LMK) Vaslui, unde toate clasele a XII-a au optat ca despărțirea de colegi și profesori să aibă loc într-un restaurant din oraș. „Este mai…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: