Home » Justitie » Abia ieșit din închisoare, condamnat iar

Abia ieșit din închisoare, condamnat iar

Doar câteva luni a rezistat în libertate un individ din Bârlad, condamnat în trecut pentru infracțiunea de furt calificat. Pentru că, odată eliberat, s-a apucat din nou de rele și a fost prins, magistrații bârlădeni l-au condamnat, zilele trecute, la patru ani de închisoare pentru tâlhărie.

Libertatea nu are nicio valoare pentru Nicolae Stoica (22 de ani), din Bârlad. Cel puțin asta se înțelege din comportamentul său. După ce și-a ispășit o bună parte din pedeapsa de patru ani de închisoare dictată de judecătorii bârlădeni, pe 1 februarie 2011, pentru furt calificat, a continuat să încalce legea. Eliberat condiționat în mai 2013, în noiembrie deja își reluase îndeletnicirile. De această dată, a recurs și la violență pentru a pune mâna pe bunurile vizate. Odată prins și trimis în judecată, magistrații l-au condamnat, marți, 13 mai, tot la patru ani de închisoare, însă pentru trei infracțiuni de tâlhărie.

În primul caz, a atacat o tânără de 24 de ani, din localitate, și i-a furat telefonul mobil. Femeia a spus polițiștilor că, în seara de 17 noiembrie 2013, în timp ce se deplasa pe strada Republicii, pe o alee din apropierea blocului în care locuiește, a fost deposedată prin violență de un telefon mobil de către o persoană necunoscută. Deși s-a opus, autorul a reușit să-i smulgă telefonul mobil, iar tânăra s-a dezechilibrat și a căzut pe asfalt. În urma investigațiilor efectuate, polițiștii au reușit identificarea principalului suspect, precum și recuperarea prejudiciului, în valoare de 1.000 de lei.

În cel de-al doilea caz, petrecut în seara de 29 noiembrie 2013, victima a fost tot o femeie din localitate, tâlhărită pe strada Aleea Parc. Ea lucra la un magazin situat pe acea stradă și tocmai ieșise de la serviciu, când a fost atacată de doi indivizi, cel mai agresiv fiind Nicolae Stoica. I-a fost sustrasă poșeta, cu toate bunurile din interior. Pentru a fi la adăpostul întunericului și a nu fi observați de nimeni, autorii au spart și un bec stradal.

În cel de-al treilea caz, la începutul lunii decembrie 2013, individul a deposedat un tânăr, tot prin violență, de două telefoane mobile, prejudiciul ridicându-se la circa 3.000 de lei. Această ultimă tâlhărie i-a pus capac întrucât, la doar câteva zile, a fost prins de polițiști. Magistrații Judecătoriei Bârlad au dispus arestarea lui preventivă pe 12 decembrie, iar pe 23 decembrie, deja a fost trimis în judecată. Pe toata durata procesului, i-a fost prelungit mandatul de arestare, astfel că, pe 13 mai, când a fost condamnat, era încă în arest.

Doar câteva luni a rezistat în libertate un individ din Bârlad, condamnat în trecut pentru infracțiunea de furt calificat. Pentru că, odată eliberat, s-a apucat din nou de rele și a fost prins, magistrații bârlădeni l-au condamnat, zilele trecute, la patru ani de închisoare pentru tâlhărie. Libertatea nu are nicio valoare pentru Nicolae Stoica (22 de ani), din Bârlad. Cel puțin asta se înțelege din comportamentul său. După ce și-a ispășit o bună parte din pedeapsa de patru ani de închisoare dictată de judecătorii bârlădeni, pe 1 februarie 2011, pentru furt calificat, a continuat să încalce legea. Eliberat condiționat în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: