Home » Social » O săptămână de distracție și voie bună: Zilele Culturale ale Bârladului

O săptămână de distracție și voie bună: Zilele Culturale ale Bârladului

Sărbătoarea va debuta sâmbătă, 17 mai, ora 10, și se va încheia vineri, 23 mai, la miezul nopții.

Și în acest an, Zilele Culturale ale Bârladului, acțiunea aflată la ediția a XXIX-a, vor cuprinde o sumedenie de manifestări menite să satisfacă orice gust de divertisment și cultură.

Sărbătoarea va debuta sâmbătă, 17 mai, la ora 10, cu sesiunea anuală de comunicări științifice a Societății de Geografie, găzduită de sala de conferințe a Primăriei Bârlad. După-amiaza este rezervată activităților Muzeului „Vasile Pârvan”, care marchează Noaptea Muzeelor și îi invită pe localnici la vernisarea a două expoziții, una de fotografie și una de samovare (vase de metal folosite la fiertul apei pentru ceai). Seara, de la ora 20.45, bârlădenii sunt invitați la un concert de muzică clasică susținut de pianistul Ionuț Ciubotariu și violonistul Alexandru Mihai, la Pavilionul „Marcel Guguianu”.

Duminică, Zilele Culturale ale Bârladului vor continua cu un simpozion, vernisarea unei expoziții de numismatică, medalistică și cartofilie și o lansare de carte, iar seara va fi dedicată iubitorilor de teatru. La ora 18.30, aceștia sunt invitați la Teatrul „Victor Ion Popa” pentru a viziona spectacolul cu piesa „O noapte furtunoasă”, după Ion Luca Caragiale.

Luni, Primăria Bârlad va găzdui vernisarea unei expoziții de artă fotografică realizată de elevii Colegiului Național „Gheorghe Roșca Codreanu” și un recital instrumental susținut de elevii Școlii Gimnaziale de Arte „N.N. Tonitza”.

Marți, bârlădenii au ocazia să admire o expoziție de pictură și artă populară, găzduită de Cercul Militar, iar după-amiază, să asiste la colocviul de literatură organizat la Biblioteca Municipală „Stroe S. Belloescu”.

Un moment foarte așteptat este spectacolul „Veselia nu-i în criză”, jucat de mari artiști ai scenei românești. Este vorba despre Alexandru Arșinel, Stela Popescu, Vasile Muraru, Cristina Stamate și Daniel Iordăchioae, de la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” București. Reprezentația va avea loc, miercuri, de la ora 18.30, pe scena Casei de Cultură „George Tutoveanu”.

Vineri, de la ora 11, Casa de de Cultură va prezenta expoziția de artă plastică „Măști”, realizată de elevii Școlii Gimnaziale de Arte „N.N. Tonitza”, iar de la ora 20.30, în Piața Civică, va fi adevărata distracție. Atunci se va desfășura un spectacol susținut de formația locală GOT-X, urmată de trupa Mandinga și solista Antonia.

Sărbătoarea va debuta sâmbătă, 17 mai, ora 10, și se va încheia vineri, 23 mai, la miezul nopții. Și în acest an, Zilele Culturale ale Bârladului, acțiunea aflată la ediția a XXIX-a, vor cuprinde o sumedenie de manifestări menite să satisfacă orice gust de divertisment și cultură. Sărbătoarea va debuta sâmbătă, 17 mai, la ora 10, cu sesiunea anuală de comunicări științifice a Societății de Geografie, găzduită de sala de conferințe a Primăriei Bârlad. După-amiaza este rezervată activităților Muzeului „Vasile Pârvan”, care marchează Noaptea Muzeelor și îi invită pe localnici la vernisarea a două expoziții, una de fotografie și una…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: