Home » Justitie » Piromanul din Bârlad, pericol public

Piromanul din Bârlad, pericol public

Bârlădeanul care, în martie, și-a incendiat pentru a treia oară apartamentul rămâne în spatele gratiilor. Magistrații Judecătoriei Bârlad au considerat că bărbatul reprezintă un pericol nu doar pentru vecinii de scară, ci și pentru societate, așa că i-au prelungit mandatul de arestare cu 30 de zile.

Ion Nedelcu (52 de ani), din Bârlad, cercetat pentru distrugere, va petrece încă o lună în arest preventiv. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au solicitat prelungirea mandatului de arestare preventivă cu 30 de zile, iar instanța a admis propunerea. Pentru că, în martie, bărbatul și-a dat foc la apartament pentru a treia oară în ultimii trei ani, punându-i în pericol pe vecinii de scară, judecătorii au considerat că piromanul este prea periculos în libertate și au dispus, ieri, ca Nedelcu să rămână în arest până pe 18 iunie.

Polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad i-au deschis dosar penal pentru săvârșirea a trei infracțiuni de distrugere, fiecare pentru incendierea propriului apartament. Ultima sa ispravă s-a consumat pe 20 martie, polițiștii fiind sesizați despre faptul că un apartament situat pe strada Aleea Parc a luat foc.

„La fața locului s-au deplasat pompieri și polițiști, care au stabilit că proprietarul a adunat în apartament, același pe care îl incendiase și anterior, mai multe lemne și hârtii, cărora le-a dat foc. Ulterior, bărbatul a ieșit în afara blocului, uitându-se pe fereastra apartamentului la desfășurarea incendiului. Prin fapta sa, bărbatul a pus în pericol celelalte apartamente”, ne-a declarat subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Din fericire, intervenția promptă a pompierilor bârlădeni a făcut ca focul, care se manifesta la nivelul dormitorului, să fie stins înainte să se extindă la alte camere.

În ceea ce privește celelalte două infracțiuni de distrugere, ambele au fost săvârșite în cursul anului 2012. Atunci, Ion Nedelcu a dat foc intenționat unor bunuri din apartamentul în care locuia, distrugând locuința în proporție de 80%. Paguba creată prin comiterea celor două infracțiuni se ridică la circa 50.000 de lei. Acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la doi la șapte ani.

Bârlădeanul care, în martie, și-a incendiat pentru a treia oară apartamentul rămâne în spatele gratiilor. Magistrații Judecătoriei Bârlad au considerat că bărbatul reprezintă un pericol nu doar pentru vecinii de scară, ci și pentru societate, așa că i-au prelungit mandatul de arestare cu 30 de zile. Ion Nedelcu (52 de ani), din Bârlad, cercetat pentru distrugere, va petrece încă o lună în arest preventiv. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad au solicitat prelungirea mandatului de arestare preventivă cu 30 de zile, iar instanța a admis propunerea. Pentru că, în martie, bărbatul și-a dat foc la apartament pentru a treia…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: