Home » Justitie » Proxenetul care livra prostituate fotbaliștilor, pus în libertate “din oficiu”: Încă un infractor eliberat de Tribunalul Vaslui!
Viorel Rusu

Proxenetul care livra prostituate fotbaliștilor, pus în libertate “din oficiu”: Încă un infractor eliberat de Tribunalul Vaslui!

Vasluianul acuzat că a racolat mai multe minore și le obliga să se prostitueze, printre clienți fiind și fotbaliști de la FC Vaslui, a fost pus în libertate de judecătorii Tribunalului Vaslui. Decizia cel puțin ciudat, de același complet care `n ultima lună a manifestat clemență față de mai mulți arestați preventiv, punând in libertate inculpați față de care alți judecători, de la alte instanțe au dispus arestarea preventivă și menținerea acesteia. Contrar practicii Tribunalului Vaslui în astfel spețe, în cazul lui Viorel Rusu, judecătorii au dispus din oficiu înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar, traficantul fiind pus în libertate de îndată, înainte ca soluția să râmână definitivă.

Procurorii Biroului Teritorial Vaslui au contestat deja hotărârea pronunțată joi de Tribunalul Vaslui, considerând-o netemeinică și nelegală având în vedere că în timpul urmăririi penale, inculpatul Viorel Rusu a amenințat și intimidat victimele, în încercarea de a le determina să-și schimbe declarațiile. Și cu att mai mult cu cât cercetarea judecătorească nu a început în acest dosar și, evident, nici martorii nefiind audiați. “Inculpatul Rusu Viorel a început să adreseze amenințări pentru a le provoca o stare de teamă, amenințări ce erau adresate atât lor personal cât și membrilor familiei, fapt ce rezultă din mesajele pe care inculpatul Rusu Viorel i le-a transmis lui M.M.M. (una dintre victime n.r.)”, se arată în rechizitoriul procurorilor DIICOT. Rusu trecuse la amenințări încă din momentul în care tinerele au refuzat să mai practice prostituția pentru el.

“Într-o seară tot așa te voi suna din spatele tău: Mira, m-ai vândut, nu e bine. O mașină peste tine te lasă neom pe viață și te ține în cărucior”, “Acu a intrat măta, ieși tu sau intru eu. Sor-ta cu fra-tu sunt la poarta.. să nu răcească”, sunt doar câteva din mesajele transmise de Rusu uneia dintre fete. De altfel, ofițerii de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Vaslui, care îl monitorizau pe Viorel Rusu, au descins în luna ianuarie la locuința acestuia chiar în ziua în care acesta se punea la cale aplicarea unei corecții fizice uneia dintre victime

Acuzațiile procurorilor

Potrivit procurorilor de la Crimă Organizată, în primăvara anului 2012, Carlo Grasu, un cunoscut al lumii interlope, i-a intermediat lui Viorel Rusu plasarea prostituatelor în Irlanda, unde Grasu a închiriat un apartament special pentru fetele racolate pentru practicarea prostituției. Anterior, Grasu i-a intermediat lui Rusu realizarea de fotografii într-un studio profesional din București. Imaginile, cu tinere îmbrăcate sumar și în poziții indecente, au fost postate de proxeneți pe un site de escorte.
Ulterior plecării prostituatelor în Irlanda, în localitatea Cork, acolo a ajuns și Carlo Grasu. Acesta a locuit timp de două luni într-un apartament alături de două dintre fetele trimise de Rusu din Vaslui, care se prostituau. Tinerele au declarat procurorilor că din banii obținuți din practicarea prostituției îi plăteau lui Grasu chiria, mâncarea, băutura și sumele necesare pentru a juca poker online.

Viorel Rusu a fost arestat de magistrații Tribunalului Vaslui pe 22 ianuarie, anul curent, celălalt inculpat, Carlo Grasu fiind cercetat în stare de libertate. Pe 17 martie, procurorii DIICOT Vaslui au dispus trimiterea în judecată a celor doi, sub acuția de trafic de minore. Pe 20 martie judecătorii Tribunalului Vaslui au dispus înaintarea dosarului la judecătorul de cameră preliminară, în vederea soluționării excepțiilor. La același termen, completul de judecată a constatat ca fiind legală și temeinică arestarea preventivă a lui Viorel Rusu, Aceași opinie au exprimat judecătorii și pe 17 aprilie. Între timp, inculpatul nu mai reprezintă pericol public. Astăzi, însă, au considerat că Rusu nu mai reprezintă un pericol public. “Dispune, din oficiu, înlocuirea măsurii arestării preventive luată față de inculpatul Rusu Viorel , cu măsura preventivă a controlului judiciar. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Rusu Viorel dacă nu este arestat în altă cauză.”, se arată în hotărârea pronunțată joi de Tribunalul Vaslui.


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Vasluianul acuzat că a racolat mai multe minore și le obliga să se prostitueze, printre clienți fiind și fotbaliști de la FC Vaslui, a fost pus în libertate de judecătorii Tribunalului Vaslui. Decizia cel puțin ciudat, de același complet care `n ultima lună a manifestat clemență față de mai mulți arestați preventiv, punând in libertate inculpați față de care alți judecători, de la alte instanțe au dispus arestarea preventivă și menținerea acesteia. Contrar practicii Tribunalului Vaslui în astfel spețe, în cazul lui Viorel Rusu, judecătorii au dispus din oficiu înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a controlului judiciar, traficantul fiind…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura