Home » Administratie » Ambasadoarea Cubei a venit în vizită: Vasluiul, fratele Havanei

Ambasadoarea Cubei a venit în vizită: Vasluiul, fratele Havanei

Ambasadoarea Republicii Cuba la București, Nieves Iliana Hernandez Portales, a fost preț de câteva ore oaspetele vasluienilor. Excelența Sa a avut întrevederi cu autoritățile locale și oameni de afaceri, iar președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Ionel Constantin, a primit invitația oficială de participare la o misiune economică la Havana, în luna noiembrie.

ambasador cuba1Prin invitația adresată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA), Vasluiul a primit vizita Excelenței Sale Nieves Iliana Hernandez Portales, ambasadoarea Republicii Cuba la București. Înaltul oficial a fost întâmpinat de Ionel Constantin, președintele CCIA, prefectul Andrei Puică, primarul Vasluiului – Vasile Pavăl, președintele Consiliului Județean – Dumitru Buzatu, oameni de afaceri și directori de instituții publice.

Discuțiile s-au axat pe oportunitățile de cooperare între România și Cuba, fiind subliniate cele mai importante avantaje ale zonei de est, inclusiv ale județului Vaslui, în ceea ce privește sectorul economic. De asemenea, ambasadoarea s-a arătat interesată de școala românească, intenția sa fiind de formare a unor specialiști la instituțiile de învățământ din regiune.

“E un prim contact al Excelenței Sale cu județul și zona noastră. Ne dorim o continuare a acestor discuții pentru ca, într-un timp rezonabil, să extragem câteva oportunități. Dorim să intensificăm colaborarea cu autoritățile din Cuba. Există disponibilitate atât din partea autorităților vasluiene, cât și din partea mediului de afaceri, fiindcă la Vaslui sunt oameni responsabili, iar cei care ne vizitează prima oară județul se întorc și a doua oară”, a declarat Ionel Constantin.

România și Cuba au o tradiție solidă în ceea ce privește colaborarea pe diferite sectoare economice, iar mesajul autorităților din Vaslui este menit să scoată în evidență interesul zonei pentru tot ceea ce înseamnă importuri și exporturi către și dinspre Cuba.

Ambasadoarea Republicii Cuba la București, Nieves Iliana Hernandez Portales, a fost preț de câteva ore oaspetele vasluienilor. Excelența Sa a avut întrevederi cu autoritățile locale și oameni de afaceri, iar președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură, Ionel Constantin, a primit invitația oficială de participare la o misiune economică la Havana, în luna noiembrie. Prin invitația adresată de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA), Vasluiul a primit vizita Excelenței Sale Nieves Iliana Hernandez Portales, ambasadoarea Republicii Cuba la București. Înaltul oficial a fost întâmpinat de Ionel Constantin, președintele CCIA, prefectul Andrei Puică, primarul Vasluiului - Vasile Pavăl, președintele Consiliului…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: