Home » Social » Atenție la inundații și la calitatea apei

Atenție la inundații și la calitatea apei

În contextul fenomenelor meteorologice deosebite cu care s-a confruntat și se mai poate confrunta județul Vaslui și care ar putea compromite calitatea apei potabile, cauzând astfel îmbolnăviri prin boli transmisibile, Direcția de Sănătate Publică (DSP) face o serie de recomandări pentru a minimiza riscurile pentru starea de sănătate a populației.

”Inundațiile pot crește potențialul epidemiogen al unor boli, cum ar fi leptospiroza, hepatita A, boala diareică acută, dizenteria, malaria, meningita West Nile, afecțiuni transmise prin manevrarea cadavrelor, a gunoaielor, tetanosul etc. Populația din zonele afectate trebuie să consume apă îmbuteliată, să nu bea direct din fântâni sau de la robinet, să utilizeze pentru prepararea alimentelor apă fiartă și răcită, să consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic, să nu atingă animalele moarte și să anunțe autoritățile în vederea evacuării acestora, să evite expunerea prelungită la frig și umezeală”, a declarat Mihaela Vlada, directoarea DSP Vaslui.

În contextul fenomenelor meteorologice deosebite cu care s-a confruntat și se mai poate confrunta județul Vaslui și care ar putea compromite calitatea apei potabile, cauzând astfel îmbolnăviri prin boli transmisibile, Direcția de Sănătate Publică (DSP) face o serie de recomandări pentru a minimiza riscurile pentru starea de sănătate a populației. ”Inundațiile pot crește potențialul epidemiogen al unor boli, cum ar fi leptospiroza, hepatita A, boala diareică acută, dizenteria, malaria, meningita West Nile, afecțiuni transmise prin manevrarea cadavrelor, a gunoaielor, tetanosul etc. Populația din zonele afectate trebuie să consume apă îmbuteliată, să nu bea direct din fântâni sau de la robinet,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: