Home » Invatamant » Liceenii, în luptă cu gunoaiele

Liceenii, în luptă cu gunoaiele

150 de elevi de la cele șase licee din municipiul Vaslui au participat la o acțiune de ecologizare organizată cu sprijinul primăriei. Activitatea face parte din proiectul transfrontalier “Creșterea capacității de management al deșeurilor pentru un mediu mai curat în orașele Vaslui și Cahul” și e prima dintr-o serie de patru campanii de colectare a deșeurilor.

 150 de liceeni din municipiul Vaslui au participat la o acțiune de ecologizare a unor zone mărginașe ale orașului. Ei au luat la puricat fiecare palmă de teren pentru a aduna peturile și mizeria aruncate de vasluienii care nu fac casă bună cu protecția mediului. Împărțiți pe două sectoare și tot pe-atâtea echipe, pe parcursul a două ore de muncă, n-a scăpat activității de igienizare nicio palmă de pământ.

“Am dorit să demonstrăm localnicilor că suntem în stare să facem ordine și curățenie acolo unde ei au aruncat de-a lungul timpului toată mizeria din propriile gospodării“, a afirmat unul dintre liceeni.

Pe lângă strângerea gunoaielor, elevii vasluieni au participat la activități de informare și educare privind mediul înconjurător și promovarea unei atitudini responsabile și a unui simț civic dezvoltat.

“Acțiunea face parte dintr-un proiect transfrontalier, «Creșterea capacității de management al deșeurilor pentru un mediu mai curat în orașele Vaslui și Cahul», fiind prima campanie dintr-o serie de patru pe care ne-am propus să le derulăm împreună cu cele șase licee din oraș. În total, vor fi angrenați în activitățile de colectare a deșeurilor 600 de elevi, câte o sută de la fiecare liceu”, a declarat Geanina Tofan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui.

Implicarea liceenilor în acțiunea de ecologizare a fost apreciată de primarul Vasile Pavăl: “Este un proiect important pentru noi, iar această activitate este doar un început, pe care sperăm să-l continuăm alături de întreaga comunitate. Ceea ce facem vrem să se păstreze fiindcă am primit felicitări din toate părțile despre cum arată orașul în prezent. Avem o mare responsabilitate de a păstra și de a îmbunătăți mediul în care trăim”.

Proiectul demarat de Primăria Vaslui a debutat în luna decembrie a anului trecut, valoarea contribuției Uniunii Europene fiind de peste 1,37 milioane de euro. Pe lângă campaniile de ecologizare, vor fi achiziționate echipamente necesare pentru cele două comunități, municipiului Vaslui revenindu-i trei compactoare de deșeuri de 18 mc, o mașină de măturat și stropit, trei aspiratoare stradale, 500 de containere colectare deșeuri de 1,1 mc și o instalație de spălare containere deșeuri. Orașul Cahul va achiziționa un buldoexcavator, un compactor deșeuri cu o capacitate de 18 mc și o mașină de măturat. Schimburile de specialiști, întocmirea de planuri locale cu privire la protecția mediului și planuri de instruire comune sunt alte componente ale proiectului.

150 de elevi de la cele șase licee din municipiul Vaslui au participat la o acțiune de ecologizare organizată cu sprijinul primăriei. Activitatea face parte din proiectul transfrontalier “Creșterea capacității de management al deșeurilor pentru un mediu mai curat în orașele Vaslui și Cahul” și e prima dintr-o serie de patru campanii de colectare a deșeurilor.  150 de liceeni din municipiul Vaslui au participat la o acțiune de ecologizare a unor zone mărginașe ale orașului. Ei au luat la puricat fiecare palmă de teren pentru a aduna peturile și mizeria aruncate de vasluienii care nu fac casă bună cu protecția…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: