Home » World » Armata din Thailanda a decretat LEGEA MARȚIALĂ

Armata din Thailanda a decretat LEGEA MARȚIALĂ

Armata thailandeză a decretat marți legea marțială în regat, care în decursul mai multor luni este afectat de o criză politică gravă și manifestații antiguvernamentale, soldate cu 28 de morți și sute de răniți.

„Instaurarea legii marțiale nu este o lovitură de stat”, ci are scopul de a „restabili ordinea publică și pacea”, a asigurat armata într-un anunț făcut la o televiziune controlată de militari. „Populația trebuie să-și trăiască viața normal în continuare”, au îndemnat forțele militare. Un consilier guvernamental a declarat ulterior că Guvernul interimar nu a fost consultat cu privire la această decizie și își va păstra atribuțiile. „Guvernul interimar va continua să existe”, a subliniat el. Anterior, oficiali ai serviciilor de securitate au avertizat că Thailanda este în pragul unui război civil. „Ne temem de tendințele spre război civil”, a afirmat Tarit Pengdith, șeful Departamentului thailandez pentru anchete speciale.

Sursa: mediafax.ro

Armata thailandeză a decretat marți legea marțială în regat, care în decursul mai multor luni este afectat de o criză politică gravă și manifestații antiguvernamentale, soldate cu 28 de morți și sute de răniți. "Instaurarea legii marțiale nu este o lovitură de stat", ci are scopul de a "restabili ordinea publică și pacea", a asigurat armata într-un anunț făcut la o televiziune controlată de militari. "Populația trebuie să-și trăiască viața normal în continuare", au îndemnat forțele militare. Un consilier guvernamental a declarat ulterior că Guvernul interimar nu a fost consultat cu privire la această decizie și își va păstra atribuțiile. "Guvernul interimar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile