Home » Sport » FC Vaslui-Astra 1-4 (0-1): Cu fruntea sus!

FC Vaslui-Astra 1-4 (0-1): Cu fruntea sus!

FC Vaslui a terminat campionatul onorabil și așteaptă verdictul de la TAS pentru a vedea dacă mai rămâne sau nu în Liga I. Sportiv, vasluienii au terminat sezonul pe locul 6, mândrindu-se cu golgheterul campionatului, Liviu Antal, cu cel mai tânăr debutant, Rareș Lazăr, cu singura echipă care a învins-o pe Steaua (scor 1-0) și cu scorul campionatului (8-1 cu Corona Brașov).

Vasluienii au rezistat în fața Astrei doar 43 de minute, perioadă în care oaspeții nu au apăsat prea tare pedala de accelerație, făcându-l pe Ormenișan portar mare, după ce a respins șuturile lui Ivanovski (‘5; ‘45) și Cristescu (’28). De cealaltă partea, doar Pătulea a avut golul în gheată (’18), fără a profita, însă, de gafa lui Mureșan, care s-a încurcat în minge în propriul careu de 16 metri.

Ormenișan nu mai are ce face la bombeul lui Cristescu (’43), care trimite sub bară pentru 0-1.

La reluare, Takayuki a avut nevoie de trei minute pentru a o desprinde pe Astra pe tabelă. Alibec aduce liniștea în tabăra vicecampioanei, marcând pentru 3-0 (’53). Alibec face dubla, opt minute mai târziu, cu un șut de excepție de la 25 de metri. Vasluienii bifează golul de onoare, după ce șutul lui Sergiu Popovici este respins în propria poartă de Mureșan (’79).

Moment inedit înainte de startul partidei

Mike Temwanjera și Dani Coman, căpitanii celor două echipe, l-au ignorat pe arbitrul Robert Dumitru la centrul terenului. Acesta voia să efectueze tragerea la sorți pentru a determina jumătatea de teren în care va sta fiecare echipă și cine va avea posesia la start. Temwanjera și Coman au negociat însă singuri. Atacantul din Zimbabwe i-a propus fostului său coleg de la Vaslui ca Astra să înceapă în terenul din dreptul Peluzei Sud și să aibă posesia. Coman a fost de acord și i-a luat din mână lui Robert Dumitru moneda pregătită pentru tragerea la sorți. Portarul giurgiuvenilor i-a băgat-o înapoi în buzunar: „Nu mai e nevoie de asta”.

FC Vaslui a terminat campionatul onorabil și așteaptă verdictul de la TAS pentru a vedea dacă mai rămâne sau nu în Liga I. Sportiv, vasluienii au terminat sezonul pe locul 6, mândrindu-se cu golgheterul campionatului, Liviu Antal, cu cel mai tânăr debutant, Rareș Lazăr, cu singura echipă care a învins-o pe Steaua (scor 1-0) și cu scorul campionatului (8-1 cu Corona Brașov). Vasluienii au rezistat în fața Astrei doar 43 de minute, perioadă în care oaspeții nu au apăsat prea tare pedala de accelerație, făcându-l pe Ormenișan portar mare, după ce a respins șuturile lui Ivanovski (‘5; ‘45) și Cristescu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile