Home » Business » Întreaga echipă de management a Poștei a renunțat la salariile compensatorii

Întreaga echipă de management a Poștei a renunțat la salariile compensatorii

Întreaga echipă de management a Poștei Române – directori executivi și directori – a anunțat luni, până la finalului programului, că renunță benevol, fără echivoc și fără vreo condiționalitate, la orice clauze din contractul individual de muncă ce reglementează plata unor salarii compensatorii în cazul încetării activității, informează Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI).

„Apreciez decizia întregii echipe de management. Ea reprezintă clar alinierea la obiectivele strategice ale companiei”, a declarat ministrul Razvan Cotovelea.

Anterior, MSI a comunicat că o parte din echipa de management a renunțat benevol, la solicitarea ministrului pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea, la orice clauze din contractul individual de muncă referitoare la plata unor salarii compensatorii în cazul încetării activității. Până luni, la ora 12.00, Alexandru Petrescu – director executiv și președintele Comisiei de Privatizare, Rareș Stanciu – director executiv, Andrei Stănescu, Ciprian Boloș și Gabriel Dumitru – directori în cadrul Companiei Naționale Poșta Română și-au comunicat în scris opțiunea de a renunța la clauza ce reglementa plata salariilor compensatorii din contractul individual de muncă. „Așteptăm în continuare deciziile celorlalți directori din Poșta Română care nu ne-au comunicat încă în scris hotărârea lor. De asemenea, AGA așteaptă finalizarea reuniunii Consiliului de Administrație”, declara ministrul Răzvan Cotovelea. Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI) a solicitat prin reprezentantul său în Adunarea Generală a Acționarilor Poștei Române (AGA) organizarea, în cursul zilei de luni, în regim de urgență, a unui Consiliu de Administrație care să operaționalizeze deciziile echipei de management și să ia măsurile strategice necesare pentru realizarea cu succes a procesului de privatizare, se mai spune în comunicat. „Apreciez în mod deosebit sprijinul clar obținut din partea echipei manageriale. Această decizie unică în istoria recentă a conducerii unei societăți naționale este o dovadă de solidaritate și respect față de angajații companiei. Ea este convergentă cu principii precum dialogul social, consultarea constructivă cu sindicatele și transparența în actul de management. Obiectivul nostru asumat este realizarea cu succes a privatizării Poștei Române. Va fi un proces dificil, dar care nu poate avea decât succes câtă vreme AGA, echipa managerială, Consiulul de Administrație (CA), sindicatele și toți angajații societății vor avea o viziune și o acțiune comună”, a declarat ministrul pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea.

La finele săptămânii trecute, MSI a solicitat Corpului de Control al premierului să verifice baza legală prin care fostul director juridic al Poștei Române Rosita Mădălina Alexe va primi 30 de salarii compensatorii, reprezentând aproximativ 60.000 de euro.

MSI deține 75% din acțiunile Poștei Române.

„Ministerul s-a autosesizat întrucât au existat suspiciuni legate de modul în care se pot acorda salarii compensatorii la nivel de management în cadrul Poștei Române, odată cu încheierea în data de 15 mai 2014 a relațiilor contractuale dintre CNPR și Rosita Mădălina Alexe, director executiv juridic la Poșta Română. Prevederile contractelor individuale de muncă sunt confidențiale și reprezintă acordul de voință al părților, conform prevederilor legale, însă vă pot spune că este vorba de o sumă cu a cărei acordare nu suntem de acord. Am cerut comunicarea acestei poziții Consiliului de Administrație al companiei”, a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Răzvan Cotovelea.

Potrivit datelor transmise de Poșta Română, Rosita Mădălina Alexe a fost cooptată în echipa de management a Poștei Române din anul 2012. „Rosita Mădălina Alexe conducea direcția executivă juridic, control și resurse umane din anul 2013. Relațiile contractuale între CNPR și Rosita Mădălina Alexe au încetat, prin acordul părților, începând cu data de 15 mai 2014. Prevederile contractelor individuale de munca sunt confidențiale și reprezintă acordul de voință al părților”, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poștei Române, Dan Dumitrescu. Datele din declarația de avere arată că Alexe a câștigat în 2013, în calitate de șef al Departamentului Juridic al operatorului poștal, suma de 106.662 lei, ceea ce înseamnă un salariu lunar de circa 8.900 lei. Surse din cadrul Poștei Române au declarat pentru MEDIAFAX că directorul general al companiei, Ion Smeeianu, a semnat, miercuri, o decizie de încetare a contractului individual de muncă cu Rosita Mădălina Alexe, fostul director juridic al companiei urmând sã încaseze, conform clauzelor din contract, o sumă reprezentând 30 de salarii compennsatorii. Astfel, Alexe ar urma să încaseze aproximativ 267.000 lei (60.000 de euro). Cu afaceri de 1,26 miliarde de lei în 2012, Poșta este cel mai mare operator local de profil. Compania are o rețea teritorială de 5.687 de unități și 27.305 de angajați. Compania avea la sfârșitul anului 2012 datorii totale de 568,2 milioane de lei, în creștere cu 2,9% față de 2011, potrivit datelor din bilanțul Poștei. În perioada 2008-2012, compania a consemnat piederi în fiecare an, care, cumulate, au atins 530 milioane de lei, cu toate că a bugetat profit în fiecare an.

Sursa: mediafax.ro

Întreaga echipă de management a Poștei Române - directori executivi și directori - a anunțat luni, până la finalului programului, că renunță benevol, fără echivoc și fără vreo condiționalitate, la orice clauze din contractul individual de muncă ce reglementează plata unor salarii compensatorii în cazul încetării activității, informează Ministerul pentru Societatea Informațională (MSI). "Apreciez decizia întregii echipe de management. Ea reprezintă clar alinierea la obiectivele strategice ale companiei", a declarat ministrul Razvan Cotovelea. Anterior, MSI a comunicat că o parte din echipa de management a renunțat benevol, la solicitarea ministrului pentru Societatea Informațională, Răzvan Cotovelea, la orice clauze din contractul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile