Home » Sport » Rugbiștii Liceului Pedagogic, campioni naționali

Rugbiștii Liceului Pedagogic, campioni naționali

Pentru al doilea an consecutiv, echipa de rugby-tag din cadrul Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad a devenit campioană națională. După ce au dovedit că sunt cei mai buni din Moldova, liceenii au obținut, duminică, medalia de aur în cadrul fazei naționale a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar.

echipa rugby liceu pedagogic - camp nationala (2)Ultima etapă a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS) la rugby-tag s-a desfășurat în week-end, la Iași, și a reunit cele mai bune echipe de liceu din toate regiunile țării. Ca și în ultimii zece ani, județul Vaslui a fost reprezentat de echipa Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, care s-au întrecut cu colegi din București, Maramureș, Vrancea, Timiș, Brașov și Dâmbovița. După două zile, cea mai bună s-a dovedit a fi echipa mixtă din Bârlad (șase băieți și o fată), care a devenit campioană națională, reușind astfel să-și păstreze titlul cucerit în 2013.

„Suntem, pentru al doilea an consecutiv, campioni. Ne-am respectat promisiunea de a ne păstra titlul. Am nimerit în grupă cu echipe foarte puternice, așa că nu ne-a fost deloc ușor. Cu echipa din Focșani am jucat două meciuri, iar pe primul l-am pierdut cu 5-6. După acest insucces, copiii s-au automotivat și i-au bătut pe sportivii din Baia Mare cu scorul de 11-2. Echipa respectivă tocmai devenise campioană națională la rugby în 7 pentru juniori U19. Aici, au ieșit doar pe locul cinci, dar ar fi meritat să urce pe podium. Cel de-al doilea meci pe care l-am jucat cu cei din Focșani s-a nimerit să fie tocmai finala, pe care am câștigat-o cu 16-9. Bronzul a fost obținut de echipa din București”, a declarat profesorul Dan Tufaru, antrenorul echipei de rugby al liceului bârlădean.

echipa rugby liceu pedagogic - pe terenDin echipa noastră au făcut parte fetele Olimpia Amărîtu și Ana Maria Postolache și băieții Florin Curcan, Ionuț Alexandru Ipate, Doru Ciobanu, Ioan Cucoș, Daniel Boicu, Ionuț Balaban, Cristian Chirica, Bogdan Doroftei, Gino Daniș și Ștefan Cucoș.

„Ei au apărat culorile liceului nostru, iar faptul că am reușit să ne păstrăm titlul este cel mai frumos cadou pe care îl puteam dori și pe care copiii mi l-au făcut cu o zi înainte de ziua mea. Este pentru prima dată când o echipă care a obținut un titlu a reușit să-l păstreze în anul următor. Sperăm că vom reuși această performanță și în 2015”, a completat Dan Tufaru.

Pentru al doilea an consecutiv, echipa de rugby-tag din cadrul Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad a devenit campioană națională. După ce au dovedit că sunt cei mai buni din Moldova, liceenii au obținut, duminică, medalia de aur în cadrul fazei naționale a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar. Ultima etapă a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar (ONSS) la rugby-tag s-a desfășurat în week-end, la Iași, și a reunit cele mai bune echipe de liceu din toate regiunile țării. Ca și în ultimii zece ani, județul Vaslui a fost reprezentat de echipa Liceului Pedagogic „Ioan Popescu” Bârlad, care s-au întrecut cu colegi…

Review Overview

User Rating: 4.65 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: