Home » Invatamant » Olimpiada satelor vasluiene

Olimpiada satelor vasluiene

Liceul “Ștefan Procopiu” a organizat cea de-a doua ediție a Olimpiadei satelor vasluiene, la care au participat aproape 200 de elevi de gimnaziu din mediul rural.

Cea de-a doua ediție a concursului de matematică „Olimpiada satelor vasluiene” a fost organizată la Liceul “Ștefan Procopiu”. Dedicat exclusiv elevilor din mediul rural, concursul a reunit un număr de 180 de copii din ciclul primar și gimnazial de la școlile Băcani, Bălteni, Doagele, Grivița, Laza, Lipovăț, Lunca Banului, Muntenii de Sus, Pădureni, Stănilești, Ștefan cel Mare, Șuletea, Rădeni, Tăcuta, Protopopești, Viișoara, Vladia, Valea Grecului, Vutcani și Zorleni.

“La olimpiadele școlare clasice, participarea elevilor din mediul rural este, de regulă, mai scăzută, dar asta nu înseamnă neapărat că în școlile de la țară nu sunt copii care pot face performanță. Consider că elevii din mediul rural merită o șansă. La aceste două ediții desfășurate, rezultatele elevilor au fost foarte bune, demonstrând faptul că la țară se face carte de calitate, aici elevul învață tainele matematicii numai de la profesorul de matematică. Subiectele au fost mai accesibile, dar pentru departajare am avut și un subiect cu dificultate crescută, care a făcut, de altfel, diferența”, a declarat profesorul de matematică Aurel Dumitru, coordonatorul concursului.

Elevii au câștigat diplome și premii în bani, oferite de sponsori. La clasa a IV-a, pe locul I s-a clasat Mihaela Grecu, din Pădureni, Ștefan Huțuleac, din Zorleni, a obținut primul loc la clasa a V-a, iar la clasa a VI-a, pe primul loc s-a clasat Sergiu Pall, din Zorleni. La clasa a VII-a, pe primul loc s-a situat Mihaela-Roxana Timon, din Valea Grecului, iar premiul cel mare la clasa a VIII-a a fost adjudecat de Ștefan Flavius Stan, din Viișoara.

Profesorul Aurel Dumitru a declarat că intenționează să transforme competiția în una interjudețeană.

Liceul “Ștefan Procopiu” a organizat cea de-a doua ediție a Olimpiadei satelor vasluiene, la care au participat aproape 200 de elevi de gimnaziu din mediul rural. Cea de-a doua ediție a concursului de matematică „Olimpiada satelor vasluiene” a fost organizată la Liceul “Ștefan Procopiu”. Dedicat exclusiv elevilor din mediul rural, concursul a reunit un număr de 180 de copii din ciclul primar și gimnazial de la școlile Băcani, Bălteni, Doagele, Grivița, Laza, Lipovăț, Lunca Banului, Muntenii de Sus, Pădureni, Stănilești, Ștefan cel Mare, Șuletea, Rădeni, Tăcuta, Protopopești, Viișoara, Vladia, Valea Grecului, Vutcani și Zorleni. “La olimpiadele școlare clasice, participarea elevilor…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile