Home » Invatamant » Profesorii au pichetat Prefectura Vaslui: Protest spontan în învățământ

Profesorii au pichetat Prefectura Vaslui: Protest spontan în învățământ

Peste 50 de cadre didactice din Huși și Vaslui, membre ale Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, au pichetat ieri Instituția Prefectului. Lista de revendicări a fost înmânată prefectului Andrei Puică.

Sindicaliștii din învățământ au ieșit din nou în stradă. O parte dintre ei au pichetat ieri Prefectura, nemulțumiți de modificările aduse la sistemul de salarizare a cadrelor nedidactice, prin scoaterea sporului de vechime și a altor sporuri.

“În acest moment, din cauza sistemului aberant de salarizare, nu mai există nicio deosebire între diversele categorii de personal nedidactic și nici vechimea în muncă nu mai contează. Practic, un nou angajat are același salariu de bază brut cu o persoană cu vechime de peste 25 de ani”, a declarat Sorin Țiplea, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățământ (USLI) Vaslui.

O altă revendicare face referire la reîntregirea salariilor personalului didactic și didactic auxiliar la nivelul din iunie 2010. Sindicaliștii mai cer modificarea modului de calcul al indemnizației de dirigenție, care trebuie să reprezinte 10 la sută din salariul de bază prevăzut pentru norma întreagă, plata indemnizației consilierilor școlari și psihopedagogilor, regândirea sistemului de salarizare în sistem de plată cu ora, decontarea navetei.

“În acest moment, nu protestăm doar împotriva actualei guvernări, ci protestăm împotriva întregii clase politice, care, de-a lungul timpului, nu a făcut decât să promită și să ne mintă”, a mai spus Țiplea.

Cadrele didactice mai cer depolitizarea învățământului, care trebuie să înceapă prin realizarea unui management bazat pe performanță și nu pe apartenență la partide.

Peste 50 de cadre didactice din Huși și Vaslui, membre ale Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, au pichetat ieri Instituția Prefectului. Lista de revendicări a fost înmânată prefectului Andrei Puică. Sindicaliștii din învățământ au ieșit din nou în stradă. O parte dintre ei au pichetat ieri Prefectura, nemulțumiți de modificările aduse la sistemul de salarizare a cadrelor nedidactice, prin scoaterea sporului de vechime și a altor sporuri. “În acest moment, din cauza sistemului aberant de salarizare, nu mai există nicio deosebire între diversele categorii de personal nedidactic și nici vechimea în muncă nu mai contează. Practic, un nou angajat are…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile